Politika

VIDEO: Izetbegović – ZDK je generator uspjeha države

VIDEO: Izetbegović – ZDK je generator uspjeha države  – Zeničko-dobojski kanton je generator uspjeha države, što potvrđuje jako dobar posao koji rade u ovom kantonu – poručio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović koji danas boravi u posjeti Zenici zajedno sa drugim predstavnicima stranke, među kojima je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

– Najveći izvoz iz BiH je upravo iz ZDK, ali uvijek može bolje. Ovdje se najmasovnije gradi, ali uvijek može više – rekao je Izetbegović novinarima pred sastanak sa Kantonalnim odborom SDA ZDK.

Ranije se premijer Novalić sastao sa premijerom ZDK Mirzom Ganićem, a u okviru susreta govorio je o raspodjeli javnih prihoda navodeći da bi drugačija raspodjela donijela dodatna sredstva u ZDK.

Izetbegović je također poručio da se na tome treba raditi, pravičnije raspodijeliti javne prihode kako bi svi građani u BiH imali iste mogućnosti i režim, a da nema elitnih kantona i onih koji lošije žive.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević je kazao da će sa predstavnicima stranke koji vode više nivoe vlasti u državi razgovarati o ekonomskim pitanjima i daljnjem razvoju ZDK.

Delegacija SDA je, osim susreta sa kantonalnim premijerom, danas položila cvijeće na spomen-obilježje ”Kameni spavač”.

Izetbegović je ranije najavio da će sa drugim predstavnicima stranke obići sve kantone, gdje će razgovarati s predstavnicima vlasti i građanima.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem