Ljudi

VIDEO: Ismail Zulfić, dječak bez ruku, “oprobao” se i kao košarkaš

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Ismail Zulfić, dječak bez ruku, “oprobao” se i kao košarkaš – Ismail Zulfić je dječak rođen bez gornjih ekstremiteta. I dok njegovim vršnjacima, ali i starijim mališanima problem predstavlja što nemaju najnoviju verziju telefona, “markirane” patike ili najnovije video igrice, pred Ismaila je život postavio znatno teža iskušenja. No, on niti jednog trenutka nije dopustio da iko može i pomisliti da ima fizički nedostatak, pa uspjeva i tamo gdje njegovi drugovi bez fizičkih problema ne mogu!

Ismail je naučio voziti bicikl, plivati, igrati nogomet, a sada vježba i košarku. Dio je to projekta inkluzije, koju provodi vrtić Sindibad i Sportska škola Winner. Podsjetićemo, u ovom gradu većina vrtića odbila je primiti dječaka bez ruku, dok su ga u Sindibadu prihvatili – objeručke, a onda uključili u sve aktivnosti, kao i ostale mališane! Pogledajte kratki video koji nam je ustupio profesor i jedan od najistrajnijih Ismailovih učitelja, Adnan Zaimović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno