Ljudi

VIDEO: IN MEMORIAM – Mirsad Bajramović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: IN MEMORIAM – Mirsad Bajramović – Jučer, 25.10.2020, u 75. godini života preselio je na ahiret naš dragi prijatelj, hadžija  Mirsad Bajramović.

Bez obzira što će i neki drugi viđeni ljudi ovog grada takođe na društvenim mrežama reći i napisati nekoliko toplih i  dragih riječi o hadži Mirsadu, naprosto ne možemo da se ispred Udruženja „Baton“ Zenica ne osvrnemo i ne spomenemo ovog izuzetnog hairli insana Grada Zenice.

Naš Mirsad rođen je na Pišću i bio je takoreći čaršijsko dijete, redovan džematlija, svjetski putnik, humanitarac, protagonista svih pozitivnih vrijednosti u  našem društvu i domovini.

Mi u Udruženju Baton, fascinirani  njegovom energijom, nekoliko puta smo ga ugostili na edukativnim tribinama i slušali o njegovim bogatim iskustvima i dogodovštinama, prikupljanja, transporta i podijeli hrane i lijekova iz humanitarnih konvoja u Siriji i Gazi.

Vrijedna svake pažnje i divljenja bila su hadžijina izlaganja kada se sa humanitarnim konvojima prebacivao, kako je samo on to znao i umio, do okupirane Sirije a kasnije i Gaze u Palestini.

Želio je po svaku cijenu da vidi te napaćene ljude, išao je u žarišta i na lice mjesta rizikujući pritom mnogo puta i vlastiti život.

Kad god bih ga susreo u gradu, lijepo bismo se poselamili i svaki put bih se raspitivao šta trenutno radi i priprema, jer  naprosto on je uvijek nešto radio. Nikad nije propustio da pita koje su to naredne tribine u Batonu ili edukativna putovanja koja pripremamo.

Uvijek je istinski bio željan znanja, a sve edukativne tribine i predavanja u gradu je redovno pratio, jednostavno rečeno, vodio je računa o svemu.

Posebna briga mu je bio namaz u džematu, a  više puta  me je zamolio da mi u Batonu ne  organizujemo  nikakve aktivnosti četvrtkom jer njegove  pripreme za  džumu namaz počinju  dan ranije.  Kakve li će samo nagrade od Dragog Allaha  dobiti, ako Bog da, ovaj hairli insan kada  znamo koliki  su  sevapi za onoga koji se ranije pripremi za  džumu  namaz.

Naš hadži Mirsad je bio jedan od najaktivnijih bosanskohercegovačkih volontera. Sada  kada je vrijeme izbora, redovno se javljam na sve štandove političkih partija, uzimam afiše kandidata i detaljno čitam biografije.

Pošto sam angažovan u nevladinom sektoru, posebno u udruženjima koja  okupljaju  osobe sa invaliditetom i  stradalnike rata, sa  velikom pažnjom tražim kandidate koji su u svojoj biografiji istakli da su volonteri ili su spremni  da nam pomognu.

Nažalost, samo rijetki su  angažovani u nekim nevladinim organizacijama, tako da sada,  kada ispraćamo našeg hadžiju sa  ovog svijeta pitam se hoće li se ovoj društvenoj zajednici nametnuti neko poput našeg dragog Mirsada Bajramovića koji se uvijek, u bilo koje doba dana i noći, bio spreman angažovati na putu dobra ne štedeći pri tome sebe, svoje ukućane, djecu, prijatelje i poznanike kako bi pomogao drugima.

Molimo Dragog Allaha da se smiluje duši našeg Mirsada Bajramovića i da ga uvede u džennet.

Predsjednik Udruženja „Baton“ Zenica, dr.sc. Amir Ismić

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno