Politika

VIDEO: Gradsko vijeće smijenilo predsjedavajuću, gradonačelnik se “povukao” iz sale sa predloženim dokumentima i saradnicima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odluka gradonačelnika izazvala je žestoke osude klubova vijećnika SDA i Snage Centra, koji ovaj potez smatraju kao dodatno produbljivanje krize na relaciji gradonačelnik-Gradsko vijeće. Predstavnici klubova vijećnika DF-a, SBB-a i SDP-a smatraju da ovo nije način na koji se vodi parlamentarna procedura, te da zbog trenutne situacije najviše ispaštaju građani.

Kako su brojni dokumenti povučeni sa rasprave, vijećnici su u nastavku sjednice mogli razmatrati samo dvije inicijative: jednu kojom se od gradonačelnika traži podnošenje izvještaja o radu Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, dok je drugom obustavljena procedura prodaje odmarališta „Duće“ do uređenja imovinsko-pravnih odnosa.

Nastavak sjednice je, po prvi put od formiranja GV-a, protekao u konkretnoj i korisnoj raspravi, bez teških riječi, uvreda i psovki, kakve su se čule od formiranja GV-a, pa sve do popodnevnih sati danas. Čak su i sami vijećnici svoj dosadašnji rad, uvjetovan neprestanim “ratom” za govornicom, nerijetko nazivali “cirkusom”. Građanima preostaje nada da će ubuduće biti manje psovki, uvreda, omalovažavanja, a konačno više rada i odluka za dobrobit građana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno