Zenica

VIDEO: Gradsko vijeće: donesene odluke o odmaralištu Duće i komunalnim taksama za kladionice i telekom operatere

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Gradsko vijeće: donesene odluke o odmaralištu Duće i komunalnim taksama za kladionice i telekom operatere – Gradsko vijeće Zenice danas je usvojilo nekoliko važnih odluka, ali ne poo prijedlozima i planovima kako je to bilo prije sjednice. Najvažnija odluka,  sa 27 glasova za USVOJEN je NACRT odluke o komunalnim taksama kojim je predviđen veći iznos taksi za kladionice, telekom operatere i sl.

PREDSTOJI 15-dnevni period Javne rasprave, a onda će uz amandmane i izmjene ići na jednu od narednih sjednica Gradskog vijeća na USVAJANJE!  Dakle, odluka još nije zvanična nego je usvojena gotovo jednoglasno kao NACRT koji se može dorađivati do USVAJANJA.

Između ostalog, odbijen je prijedlog vijećnika Almira Babajića da se u dnevni red uvede i rasprava o eventualnom uvođenju “gradskog Povjereništva” za NK Čelik. Za ovu odluku nije prikupljen “dovoljan broj ruku”, pa nije ni uvršteno u Dnevni red.

Također, slučaj “Duće” okončan je, barem privremeno, većinski usvojenom Odlukom da se Informacija kao informacija porihvati, ali da Vijeće ne donosi ad-hok odluku o tome šta sa samom lokacijom, da li će ona ići u prodaju, iznajmljivanje ili će Grad sam ići u gradnjuu turističkih potencijala i objekata na placu u naselju Duće.

Na kraju, prijedlog da se ukine 50.000 KM iz budćeta Grada za potrebe institucija kulture BIH nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno