Info

VIDEO: Ganić- Vlada ZDK je bila na visini zadatka, posebno za vrijeme pandemije

Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Ganić- Vlada ZDK je bila na visini zadatka, posebno za vrijeme pandemije – Skupština Zeničko-dobojskog kantona na sjednici koja je zakazana za utorak, 24. novembra, izjasnit će se o ostavci koju je prije dva dana podnio premijer Mirza Ganić, nakon što je na Lokalnim izborima izabran za gradonačelnika Visokog. Ganić je rekao da Ustav ZDK i Zakon o Vladi ZDK propisuje jasne procedure za ovakve situacije.

– Poslije toga meni prestaje mandat, a po proceduri koja je propisana, Skupština će donijeti odluku da se riješi na način da neko od ministara preuzme poziciju premijera po ovlaštenju, kako bi Vlada mogla nesmetano mogla da funkcioniše do izbora novog premijera – rekao je premijer u ostavci Ganić.

Osvrnuvši se na rad Vlade koja je imenovana u martu 2019. godine, ocijenio je da je Vlada bila na visini zadatka te da je zadovoljan napravljenim iskoracima u svim oblastima, a posebno u doba pandemije koronavirusa.

– ZDK je pokazao da se može organizovati, da poštuje struku, da smo osigurali sve što je traženo od sektora zdravstva i da smo dobro upravljali procesima. Ja se nadam da će u narednom periodu ko god bude premijer nastaviti istim stopama, jer smo napravili jedan dobar, prije svega prijateljski odnos sa svim ministrima, a i građani su bili na prvom mjestu – rekao je Ganić.

Naglasio je da je Vlada osigurala značajna sredstva za pomoć privredi, subvenciju plata zaposlenih, kao i jačanje konkurentnosti preduzeća. Također, izdvojeno je 3,5 miliona KM podsticaja za poljoprivredu, što je posebno značajno za osiguranje radnih mjesta u ovom sektoru.

– Mislim da smo dobro odgovorili zadatku, a tome svjedoči i podrška različitih političkih predstavnika koji su potvrdili da je ZDK zaista bio jedan od najorganizovanijih kantona u svim segmentima i da smo ono što smo obećali realizovali i isplatili – rekao je Ganić.

Predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić potvrdio je da je jučer održana sjednica Kolegija Skupštine, a potom i sjednica Komisije za izbor i imenovanja, na kojoj je usaglašeno da se u prijedlogu za razrješenje premijera, koji će biti dostavljen Skupštini, koja će održati prvu online sjednicu, posebnim članom definiše da se razrješenje odnosi isključivo na premijera, a ne i na ostale članove Vlade.

VIDEO POGLEDAJTE NA LINKU:

https://www.facebook.com/Zenicablog/posts/3486561584768484

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno