Info

VIDEO: Ganić – Jačati privredu u ZDK-a i poduzimati preventivne mjere (VIDEO)

Premijer Zeničko–dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić kazao je da je danas održan zajednički sastanak s Udruženjem privrednika iz Tešnja.

– Današnji zaključci definisani su za poslovne subjekte i udruženja na području ZDK i trebaju biti preventivna mjera, jer preventiva je najbolji lijek s obzirom da još uvijek nije došao kraj pandemiji virusa i u tom dijelu produktivnost ideja su svakako dobrodošle – rekao je Ganić.

Istakao je da se Vlada ZDK stavila na raspolaganje u punom kapacitetu Institutu za zdravlje hrane koje će s privrednim subjektima definisati smjernice koje treba da se poduzimaju u poslovnim subjektima.

– Svakako smo stavili težište u ovoj priči posebno na tekstilni sektor jer ne želimo da u tom dijelu procesa proizvodnje dođemo u situaciju da koronavirus uđe fabrike – dodao je premijer ZDK.

Ministar zdravstva ZDK-a Adnan Jupić kazao je da su detektovali neke probleme.

– Postigli smo visok nivo usaglašenosti i iskazali spremnost da u budućem periodu tragaju za što boljim rješenjima koji će omogućiti da u što kraćem periodu i sa što manje štete i po privredu i po zdravstveni sektor, i po život naših građana izađemo iz borbe s koronavirusom – rekao je Jupić te dodao da je optimista te da je siguran da će se to vrlo brzo desiti ako se provede ono što je dogovoreno.

Izvršni direktor Udruženja privrednika Biznis centar Jelah Tešanj Mesud Ajanović naglasio je da kompletan Tešanj ima oko 2.500 registrovanih subjekata, od toga jedan značajan broj obrtničkih radnji.

– Samim tim da im je zabranjen rad i ti ljudi imaju problem s egzistencijom. S popuštanjem mjera, život se lagano vraća, s tim da imamo puno problema koje moramo riješiti kroz izvršnu i zakonodavnu vlast – naglasio je Ajanović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: