Zenica

VIDEO-FOTO: Zeničane iznenadio led na rijeci Bosni

Zenica, BiH - 3, januar 2017:U zeničkim naseljima Blatuša i Kanal, gdje je tok rijeke Bosne nešto mirniji, Zeničane je iznenadio led koji se usljed niskih temperatura zraka proteklih dana formirao i u potpunosti prekrio površinu ove rijeke. ( Haris Badzic - Anadolu Agency )
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO-FOTO: Zeničane iznenadio led na rijeci Bosni – Neobična pojava iznenadila je brojne Zeničane u novoj 2017. godini na rijeci Bosni koja svojim tokom dijeli ovaj industrijski grad na dva dijela, piše Anadolu Agency (AA).

U zeničkim naseljima Blatuša i Kanal, gdje je tok rijeke Bosne nešto mirniji, Zeničane je iznenadio led koji se usljed niskih temperatura zraka proteklih dana formirao i u potpunosti prekrio površinu ove rijeke.

Brojni prolaznici komentarisali su kako se sjećaju da se ova pojava desila svega jednom ili dva puta za vrijeme njihovog života u ovim naseljima.

Led na rijeci Bosni u potpunosti je prekrio površinu ove rijeke, a prostire se u dužini od više stotina metara, od naselja Blatuša do izlaza iz Zenice, prema naselju Kanal.

Ovu neobičnu pojavu moguće je vidjeti i sa magistralnog puta M-17 koji prolazi pored ovih naselja, a interesantno je vidjeti i životinjske tragove na ledu, poput pasa lutalica koji su led iskoristili da pređu sa jedne obale na drugu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno