Biznis

Video-foto: Promocija Caykur čajeva u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Yunus Emre Institut, Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH i turska firma Caykur organizovali su danas u Zenici Promocija turskog čaja u Zenici. Na Trgu Alije Izetbegovića tokom cijelog dana građani Zenice su bili u prilici da besplatno probaju poznati turski čaj, a neki od njih su dobili i čaj za pripremanje kod kuće.

– Čaj je bitan dio turske kulture i to je najčešće konzumirano toplo piće, uprkos dugoj historiji konzumiranja kafe u Turskoj. Serviranje čaja gostima je vid ljubaznosti u Turskoj. U Bosnu i Hercegovinu smo došli kako bismo ponudili prijateljstvo uz čašu toplog čaja, istakao je Imdat Sutluoglu, predsjednik Upravnog odbora i generalni direktor CAYKUR-a, Udruženja proizvođača čajeva u Turskoj.

Prva stanica “kamiona za promociju čaja” je bila Albanija, potom Kosovo i Crna Gora, a u BIH su nakon Mostara i Sarajeva došli u Zenicu.

foto: Jasmin Hadžić, 

video: Rizah Halilkadić

[iframe width=”720″ height=”405″ src=”https://www.youtube.com/embed/afRdb5cbrMw?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Više na

Posted by Zenicablog on 5. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno