Zenica

VIDEO+FOTO: Pogledajte jutrošnju protestnu povorku radnika i vozila ALBA-e zbog odnosa gradskih vlasti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Desetine vozila i radnika komunalnog preduzeća ALBA Zenica jutros je izašlo na zeničke ulice u protestnu vožnju kojom žele ukazati na nezavidan položaj u kojem se nalaze više godina.

Naime, Gradsko vijeće Zenice je ponovno prolongiralo usvajanje informaciju o realizaciji ugovora o komunalnoj djelatnosti u Zenici, kojom se definiše šta je do sada urađeno i kako posluje ovo preduzeće koje je u 3/4 vlasništvu njemačke ALBA-e a 1/4 u vlasništvu Grada Zenica.

Jedna od stavki Informacije podrazumijeva usaglašenu korekciju i povećanje određenih stavki u angažmanu ALBA-e, koje nisu mijenjane od 2008.

Kako ističu predstavnici radnika, preduzeće je dovedeno pred kolaps nemarom gradskih struktura koje nekoliko godina odbijaju raspravljati o realnim cijenama angažmana.

Podsjećamo, slična situacija umalo je uništila stadion Bilino polje i rejting Bosne i hercegovine i Zenice, jer je Grad prestao da plaća obaveze održavanja terena, nadajući se da ćee ultimatumom umanjiti cijene održavanja.

Više o temi problema radnika i funkcionisanja ALBA-e  NA OVOM LINKU.

ALBA Zenica

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno