Kultura

Video- Foto: Labuđe jezero

Zenica je večeras imala privilegiju da, uz Tuzlu krajem prošlog mjeseca, bude jedini bh. grad u kojem je publika mogla vidjeti svjetski poznati baletni ansambl Carski ruski balet sa njihovom izvedbom 140 godina starog djela “Labuđe jezero” Petra Iljiča Čajkovskog, u režiji Gediminasa Tarande, jednog od najuglednijih svjetskih koreografa današnjice i legende Boljšoj teatra.

Napori organizatora, zeničke Arene i tuzlanskog Kameleona urodili su plodom, pa je publika u centar BIH stigla iz svih krajeva države da iskoristi priliku da pogleda trupu koja se pratiocima broji pedesetak članova.

Dvoiposatni spektakl, uz poseban doživjalj kostima, svijetla i muzike, protekao je u najboljem redu, po prvi put zeničkoj Areni ovakvu vrstu događaja.
Ogroman prostor posljednje izgrađene velike dvorane u BiH bio je gotovo pun, a publika je višeminutnim aplauzom pozdravila goste iz Rusije.

Mlade zeničke balerine PU Osnovne baletne i muzičke škole i studija Ars Centar Zenica, Sajra Spahić i Iskra Nadžak su pred početak izvedbe “Labuđeg jezera” otvorile veče baleta u Zenici sa dvije varijacije, koje su između ostalih izvele i na svjetskom plesnom takmičenju ove godine u Portugalu.

Također, ove dvije djevojčice su na kraju predstave uručiče cvijeće članovima Ruskog carskog baleta.

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU IZ ARENE

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem