Zabava

VIDEO: Family centar EKRAN – najave filmova od 5. do 11. januara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Family centar EKRAN – najave filmova od 5. do 11. januara – Prva ovogodišnja filmska sedmica donosi spektakularnu SF avanturu “ASSASIN’S CREED (3D)”, dokumentarni film o muzičkom brendu koji svi željno iščekujemo “ZABRANJENO PUŠENJE U SARAJEVU” , a za naše najmlađe posjetioce smo pripremili animiranu porodičnu avanturu “BALERINA (3D)”

ASSASIN’S CREED (3D)

Assassin’s Creed je jedna od najuspješnijih akcionih igrica današnjice, a ovo je prvi film snimljen po njoj.  Režiju potpisuje Justin Kurzel, a uz Fasbendera igra i oskarovka Marion Cotillard, Michael Kenneth Williams i Jeremy Irons. U filmu pratimo Calluma Lyncha (Fassbender), koji putem nove genetske tehnologije dobije sjećanja svojeg pretka Aguilara, u 15.st. u Španjolskoj. Nakon otkrića da potječe iz tajnog društva plaćenih ubojica, Asasina, Callum krene uništavati zlu organizaciju Templara koji ugrožavaju današnji svijet. Film je temeljen na planetarno popularnoj igri Assassins Creed izdavačke kuće Ubisoft.
Termini projekcija svaki dan od: 18:00 i 20:30 sati

Trailer film “Assasin’s creed (3D)” možete pogledati na linku:

ZABRANJENO PUŠENJE U SARAJEVU (NO SMOKING IN SARAJEVO) 

Sjajni dokumentarni film o priči tri pokretača mega popularne sarajevske rock grupe  i Top liste nadrealista od doba raspada bivše Jugoslavije do danas .  Sejo Sexon, Nele Karajlić i Zenit Đozić tri su prijatelja iz sarajevskog naselja Koševo koji su krajem 70-ih i početkom 80-ih kreirali nešto što će narasti u jedan od najvećih muzičkih, kulturnih i multimedijalnih fenomena bivše Jugoslavije. Rock grupa Zabranjeno pušenje i Top lista nadrealista  su i dan danas ostali urezani u modernu historiju bivše države i današnje Bosne i Hercegovine i predstavljali su od svojih početaka do danas vrstu urbane bune i protesta te satiričnog pogleda na društvenu svakodnevnicu i kroz muziku i kroz pokret Nadrealista. Priča o nastanku, rastu i dolasku do vrha popularnosti i na kraju do raspada prijateljstva i grupe Zabranjeno pušenje je smještena u puno veći kontekst raspada bivše Jugoslavije i rata u Bosni i Hercegovini a ispričana je nepristranim pogledom i naracijom autora filma, Gianluce Loffreda.

Termini projekcija svaki dan od: 19:00 i 20:45 sati
Trailer film “Zabranjeno pušenje u Sarajevu” možete pogledati na linku:

BALERINA (3D) (BALLERINA 3D)

Prekrasna priča o upornosti i volji da se ostvare snovi, jer ništa nije nemoguće. Nikada ne odustaj od svojih snova ma kako teško bilo. Felicie, jedanaestogodišnja djevojčica bez roditelja, ima jednu strast: plesanje. Njezin najveći san je da postane balerina Pariške Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felicie i njezin najbolji prijatelj Victor, smisle genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Budući da je spreman učiniti sve kako bi postala balerina, Felicie će uzeti identitet svoje suparnice Camille kako bi je primili u baletnu školu. S mentoricom Odette i Victorom na svojoj strani, Felicie će se morati truditi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san.

Termini projekcija svaki dan od: 15:00 sati
Dodatnim termini subotom i nedjeljom od: 11:00 i 13:00 sati

Trailer film “Balerina (3D) možete pogledati na linku:

EKRAN PR TEAM www.multiplexekran.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno