Zenica

VIDEO: Eksplozija cijevi MHE oštetila put Nemila-Bistričak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučerašnja havarija na cijevima kojima se transportira voda iz vodozahvata mini hidrocentrale „Bistričak“, prouzorčila je oštećenje na novoizgrađenom putu Nemila – Bistričak te nove probleme mještanima nekoliko mjesnih zajednica šerićkog kraja u Zenici.

Kako ističu mještani, jučer oko 15.30 sati pukao je pomenuti cjevovod te stvorio rupu na asfaltu pa se, sada, saobraćaj odvija samo jednom trakom.

-Ovo je samo još jedan pokazatelj kako nemar i samovolja pojedinca mogu dovesti do toga da nekoliko hiljada ljudi bude u konstantnom problemu – kaže bivši predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Šerići Halil Garanović, koji dodaje da su krivci nadležne institucije.

One su, napominje Garanović, dozvolile izgradnju mini-hidrocentrale na tom lokalitetu, mada je rijeka Bistričak bujična rijeka.

– Nije urađena ni utvrda obale rijeke. Svaki veći pljusak prouzrokuje nam ovakve probleme, jer cijevi prolaze tačno po sredini puta- ističe Garanović, koji preporučuje da narod izađe te da na taj način ishodi konačno rješenje njihovog problema, odnosno da vlasnik hidrocentrale uradi vodouzahvat na način koji je propisan.

Mještani ističu da su pripremali svečano otvaranje puta, kako bi se zahvalili i Vladi Zeničko-dobojskog kantona, koja je platila sanaciju u poplavama 2014. godine oštećenog puta. video BHRT, foto FENAStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno