Ljudi

VIDEO EKSKLUZIV: Menadžer Bekim Dino Pašalić o jedinom mogućem receptu za spašavanje NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U međunarodnim okvirima poznati i priznati nogometni menadžer Bekim Dino Pašalić, ekskluzivno je za portal Zenicablog i Zenica.tv odlučio da progovori o svemu što ga je tištilo proteklih mjeseci i godina, a tiče se njegovog rodnog grada i voljenog kluba, NK Čelik.

– Tu i tamo sam kratko prokomentarisao stanje u klubu i gradu koji volim i koji su moji, ma gdje živio, ali prateći objave, mišljenja i komentare mnogih, od kojih neki i nemaju neke veze sa menadžmentom i nogometom, odlučio sam da kažem ono što znam i što mi je u mislima, ali ne samo meni, nego svakom ko se razuumije kako stvari stoje u profesionalnom sportu i nogometu, rekao nam je Pašalić.

On je, kako kaže, odabrao da svoju poruku uputi Zenicabloga jer nas prati, smatra da smo jedini neovisni od svih utjecaja i lobija, te kao i on želimo iskreno dobro našem Klubu i Gradu, te jer vjeruje da će gotovo 100 hiljada naših pratitelja na Facebooku i mnogo više na webu, upravo preko našeg portala shvatiti da postoji samo jedan način da se, ako se iskreno želi, stvari u našem klubu poprave i izvedu na pravi put.

U ekskluzivnom video obraćanju Pašalić pojašnjava kako u svijetu, pa i Španiji u kojoj živi funkcioniraju nogometni klubovi kao udruženja građana. Po tom principu djeluju neki veliki, Barcelona i Real Madrid, ali i klubovi poput Eibara, iz gradića koji će pet puta manji od Zenice.

Menadžer nekolicine svjetski poznatih nogometnih imena kaže da Čelik jedino može opstati putem simbolične članarine od npr. 20.000 članova Kluba sa po 100 KM članarine, koja u prevodi znači 27 feninga dnevno za nešto što volite.

– Nigdje u svijetu ne možete biti suvlasnik kluba za 27 feninga dnevno. Navijači moraju shvatiti da se ne može gledati nogomet za marku, istakao je.

On je otkrio i ko ga je jedini kontaktirao iz Čelika i pitao za mišljenje, pojasnio je ko su mu zeničke i legende Čelika.

– Treba naći ljude od povjerenja i sa planom. Uvjeren sam da se može. I isključiti politiku. Ako ne postoji “socijalna masa” od 20.000 osoba koja želi dati po 100 KM, nema sponzora, nema ničega. treba ugasiti Klub, on ne treba ako je stvarno spremno samo 100, 200 ljudi da učestvuje…

Pašalić je otvoreno i direktno rekao šta mu smeta u ponašanju navijača, kako u Zenici tako i širom BiH, te šta trebaju uraditi klubovi…

Već gotovo trideset godina Pašalić živi i radi u Španiji. Postao je ime cijenjeno u svjetskim krugovima, a da nije “običan” menadžer govori i to što je na Univerzitetu Castilla u Španiji stekao i zvanje eksperta u upravljanju klubovima.

Pogledajte 17-minutnu izjavu u kojoj se otvoreno govori – svako treba da da svoj doprinos, kaže Pašalić.

Video na Youtube kanalu

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno