Zenica

VIDEO: Eko-kuća Smetovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Projekat izgradnje Eko kuće Smetovi, vrijedan 889.188,30 KM, zajednički finansiraju Grad Zenica i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštitu okoliša ZDK-a, uz pomoć sredstava iz projektnih aplikacija kod Vlade Federacije BiH.

Objekat se gradio ekološki prihvatljivim materijalima, sa instaliranim solarnim pločama, a imat će i edukativno-pokazni školski centar. U drugoj fazi planirana je i izgradnja botaničkog vrta sa biljkama karakterističnim za naše podneblje, te dodatnim edukativnim sadržajima. Kapacitet je 50 ležajeva, a kroz izgradnju je on dodatno povećan prilagođavanjem pokrovnog dijela za spavanje. Objekat će, kako tvrde iz Gradske uprave, moći koristiti svi građani.

Prema riječima gradonačelnika Fuada Kasumovića, prilikom postavljanja kamena temeljca, Eko kuća Smetovi doprinijet će boljem imidžu zeničkog izletišta.

– Osim izviđača, koristit će je i drugi građani Zenice, kao i Kantona. Želimo oživiti Smetove koji bi trebali postati atrakcija i građanima drugih kantona, izjavio je Kasumović u martu 2021.

Eko-kuća Smetovi, projekat je u koji je ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline na čelu sa ministrom Arnelom Isakom investiralo 300.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno