Zabava

VIDEO: Dva stejdža, dva benda, jedna publika i prepuna Arena: Red Bull Soundclash 20.12.2014.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Dva stejdža, dva benda, jedna publika i prepuna Arena: Red Bull Soundclash 20.12.2014. – Tako je to bilo 20. decembra 2014. godine na muzičkom spektaklu kakav do tada nije organiziran na ovim prostorima.

Snimka “Takeover” runde na kanalu YouTube do sada je imala više od milion i 700 hiljada pregleda, a o sjajnoj atmosferi se još uvijek raspravlja u komentarima.

Ovako je to bilo…

Pravila: Šta je to Red Bull Soundclash?

Red Bull Soundclash je originalni format živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitog zvuka. U ovom slučaju bili su to Dubioza kolektiv i S.A.R.S., na dvije bine na suprotnim krajevima dvorane, a publika između njih.

U nekoliko rundi bendovi su odgovarali na različite izazove, demonstrirajući svoje umijeće, kreativnost i sposobnost improvizacije.

Na samom početku, oba benda su odsvirali po tri svoje pjesme, za zagrijavanje, a potom je uslijedila runda u kojoj su svirali po jednu obradu neke poznate pjesme po svom izboru.

Stvari su počele „izmicati kontroli“ u rundi ‘Take Over‘ u kojoj prvo jedan bend počinje neku od svojih pjesama, a drugi je preuzima i svira u svom stilu, a zatim mijenjaju uloge, i sve to ponavljaju dva puta.

U rundi ‘Sound Clash‘, svaki od bendova svirao je po tri svoje pjesme u tri različita muzička stila (npr. reggae, funk, rock…). I, na kraju došla je runda ‘Wild Card‘, u kojoj su oba benda izvela po još jednu svoju pjesmu sa specijalnim gostima, čija imena prethodno niko nije znao do samog početka ove runde.

U priloženom video materijalu prisjetite se još jednom kako je bilo u zeničkoj Areni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno