Zenica

VIDEO: Donacija EU Gradskoj tržnici u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Podrška Europske unije donijela je veliki značaj tržnicama 12 bosanskohercegovačkih gradova. Gradska tržnica u Zenici ima potpuno novi izgled i pruža lokalnim proizvođačima bolje uvjete za prodaju poljoprivrednih, prehrambenih i drugih proizvoda, a veću sigurnost i udobnost kupcima.

Decenijama unazad, prostor Zelene pijace u Zenici oživljava bogatstvo proizvoda domaćih proizvođača. Grad Zenica podnio je zahtjev da se obezbijedi nova oprema za ovu pijacu. Donacija je pristigla od Evropske unije. Stolovi i vitrine stare 25 godina, zamijenjene su modernijim, olakšavajući rad korisnicima.

NUSRETA MEKIĆ, korisnica JP Tržnica Zenica

“Dobro nam je doprinijelo, naročito meni, imala sam najstariju vitrinu u Tržnici. Sad sam prezadovoljna, obje su moje vitrine nove, prezadovoljna sam sa uslovima.”

SAFET ALISPAHIĆ, korisnik JP Tržnica Zenica

Prelijepo, čisto i lakše za održavati, puno, puno lakše nego što je bilo dosad. Što se tiče Evrope, ja sam zadovoljan, njihove ove donacije, to je predivno, prelijepo, nema šta.”

INELA BOJIĆ, korisnica JP Tržnica Zenica

“Ja sam opremljena sa dva stola, oni su funkcionalni, može više robe stati na njih, roba je preglednija.”

Cijeli projekat vrijedan je 311.500 maraka. Od toga je Evropska unija finansirala 76%, a Grad Zenica 24%.

Uređenjem tržnica širom Bosne i Hercegovine putem projekta “Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini” biće omogućena bolja tržišna infrastruktura za veliki broj korisnika, što će utjecati na jačanje lokalnih tržišta i unapređenje poljoprivredno-prehrambene proizvodnje.

Opširnije u prilogu:

Izvor: BHRT/Lamija Bajramović (H.S.)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno