Zabava

VIDEO: Dj Ruvex with Orchestra Live Koncert

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Dj Ruvex with Orchestra Live Koncert – Prvi put u Bosni i Hercegovini su izvedene izvele kompozicije, svjetski mega hitovi i to u izvedbi DJ-a sa Orkestrom (gudačka, duvačka drvena i limena sekcija), navodi profesor muzike i DJ Alen Ruvić za naš portal.

Aranžman je Ruvić alias Dj Ruvex koji je također pored dj mix pulta svirao i piano. Dj zadatak je bio da napravi ritam sekciju,bass liniju i efekte, te notaciju za dvije kompozicije koje su izvedene na koncertu. Svi članovi orkestra su imali notirane dionice kompozicija i svirali su uživo. Vokal na dvije kompozicije je bila Ena Prutina koja je odlično otpjevala dvije veoma zahtjevne kompozicije: Like Home (Nicky Romero) i In the name of love (Martin Garrix).

Ovakva simbioza je po prvi put urađena u Bosni i Hercegovini i to baš u Zenici na manifestaciji 22.MKM “Zeničko proljeće 2017”.Publika je prvo bila zbunjena, a zatim je slijedilo oduševljenje uz gromoglasan aplauz.

-Dešavalo se mnogo pozitivnih stvari u mojoj muzičkoj karijeri, međutim svi veći uspjesi su se desili spontano, kao što su osvajanje prvog mjesta na prestižnoj Alpha radio Bulgaria TOP40 sa singlom Orchestra Mysteriosa,gdje se zadržao na prvom mjestu četiri sedmice, također priča oko muzike za seriju Ezel već poznata, partnerska saradnja sa IDJ Videos, aranžmani i remixi za gotovo sve poznate balkanske zvijezde prošlih godina.
Sve navedeno a toga ima na pregršt, detaljnije možete vidjeti na www.ruvexmusic.com/reference .  Jedine tri stvari koje sam u muzičkoj sferi planirao i ostvario”tadašnji san kao srednjoškolca” je da uspješno završim Muzičku akademiju u Sarajevu, da uspijem nagovoriti profesore da dobijem temu koju sam testno nakon više od deset godina uspio sprovesti u djelo. Da budem na sceni kao Dj zajedno sa Orkestrom. Za to je trebalo sazrijevanje publike,organizatora,kolega i svega ostaloga što čini jednu fuziju kako je i sam naziv manifestacije”sfere”. Bilo je tu i anegdota, kada sam predlagao da uradimo pionirski posao. Kolege su opravdano bili skeptici, da li je sve ovo za dato mjesto i dati trenutak, ali smo uz osmijeh pogledali famoznog Armina Van Bjurena, najboljeg holandoskog megastar dj-a, koji je na isti način samo uz veličanstveni stage, orkestar i publiku dočekao inauguraciju novog holandskog Kralja. Veoma bitna stvar je da je priprema tj. raspisivanje samog orkestarskog aranžmana, njegovo notiranje, probe, vježbe, raspisivanje back vokala itd. trajala skoro tri mjeseca i to uz vrhunske muzičare u orkestru.
Ovo je bila uvertira za cjelovečerni koncert, koji će se održati za godinu dana. Ja se posebno zahvaljujem Gradu Zenica, mom kolektivu sa kojim radim već petnaest godina “JU Osnovna muzička škola” u Zenici, orkestru OMŠ Zenica, a posebno organizacionom odboru koncerta orkestarske muzike koji su odobrili da idemo u “eter” sa ove dvije kompozicije, posebno hvala dirigenticama Aldini Aganović i Tanisi Mustafić koje su me podržavale od same ideje i naravno direktoru JU OMŠ Zenica Aliji Bičakčiću, kaže profesor muzike Alen Ruvić alias Dj Ruvex.

Video je poklon simpatizera RuvexMusic produkcije.

Sve informacije o aktivnostima, možete pronaći na svim društvenim mrežama alias #RuvexMusic  #DjRuvex  i na oficijelnoj stranici www.ruvexmusic.com


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno