Zenica

VIDEO: Delegacija Vlade ZDK položila cvijeće i odala počast na spomen-obilježju Kameni spavač u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Delegacija Vlade ZDK položila cvijeće i odala počast na spomen-obilježju Kameni spavač u Zenici – Povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju je predvodio premijer Mirza Ganić, položila je cvijeće i odala počast na centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima “Kameni spavač” u Zenici.

Premijer Ganić je rekao da se Dan Armije, zbog pandemije koronavirusa, obilježava skromnije nego prethodnih godina, pozvavši građane da se prisjete vremena odbrambeno-oslobodilačkog rata i odaju počast hrabrim sinovima koji su dali živote za Bosnu i Hercegovinu.

“Moramo biti svjesni šta znači imati državu ali također moramo biti svjesni trenutne situacije u kojoj se nalazimo, kada štitimo jedni druge tako što ćemo se povući u svoje domove i porodice, a kada sve ovo prođe na dostojanstven način ćemo obilježavati važne datume iz naše prošlosti”, rekao je Ganić.

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković rekao je da je 15. april jedan od najznačajnijih datuma u bh. vojnoj i ukupnoj historiji Bosne i Hercegovine, jer su hrabri branioci stali u odbranu i sačuvali temelje i granice Bosne i Hercegovine.

“Žao mi je što zbog pandemije ne možemo obilježiti ovaj datum svečano i dostojanstveno, kako zaslužuje, ali želimo poslati poruku i zahvaliti se svima onima koji su odbranili BiH, a posebno onima koji su u toj borbi dali svoj život, dijelove tijela i najbolje godine”, rekao je Čolaković.

Zajedno sa delegacijom Vlade Zeničko-dobojskog kantona, počast poginulim borcima i šehidima odali su i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno