Nogomet

VIDEO: Čelik u Zenici dočekuje ekipu Gornjeg Rahića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press salonu zeničkog stadiona Bilino polje, danas je održana press konferencija za medije pred utakmicu 20. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojoj će Čelik ugostiti ekipu Gornjeg Rahića.

Zeničani su trenutno na 9. poziciji prvenstvene tabele s 25 osvojenih bodova, njihov sutrašnji protivnik je 6. s dva boda više. Prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba „Crno-crvenih“ Dario Damjanović te odbrambeni igrač Lovro Musa.

”Rezultatska kriza, ja te tako ne shvatam, međutim imamo i većih problema na koje se ne želimo sad obazirati. Ja kao trener apsolutno vjerujem svojim igračima. Nikome ništa ne zamjeram, to je ispravno, trebamo izvršiti pritisak jedni na druge kako bi došli do što boljeg rezultata u narednim utakmicama. Svi znamo s kojim kadrom raspolažemo, mlada i perspektivna ekipa koja tek treba pokazati sve što može. Ambicije koje su nametnute početkom prošlog ljeta su bile nerealne, otišlo je dosta igrača. Svaki navijač Čelika treba da očekuje zalaganje i borbenost”, kazao je Damjanović, a potom se dotakao mladosti svojih igrača koji nemaju iskustvo igranja u Prvoj ligi FBiH.

”Dobro poznajem ovu ligu, ko šta radi i kako. Djeca koja su izašla iz juniorskog nogometa se ne snalaze odmah. Ovo je njihov put, njihove lekcije. Onaj ko ne bude mogao podnijeti pritisak će vjerojatno igrati negdje drugo”, zaključio je šef „Crno-crvenih“.

Musa je dodao da slijede dvije domaće utakmice koje su prilika za povećane bodovnog salda. ”Mogu reći da sam se uklopio u ekipu, treninzi su baš onakvi kakve svaki igrač želi. Igramo kući i idemo na pobjede, naravno. Igrači su svi spremni i motivirani samo da pokažemo svima da vrijedimo, da jedna utakmica nije pokazatelj za nešto loše. Svi imamo oscilacija ali imamo i kvalitet da u naredne dvije utakmice stabiliziramo situaciju. Čelik je veliki klub, dres je „težak“, ali puno je lakše igrati pred publikom i na stadionu koji malo ko ima u ovoj ligi”, kazao je Musa.

Utakmica Čelik Gornji Rahić se igra sutra (subota, 06. april) s početkom od 16 sati na stadionu Bilino polje. Zbog oštećenja na krovu istočne tribine uslijed snažnog vjetra koji je zahvatio Zenicu u ponedjeljak navečer, VIP loža i tribina istok će biti zatvorena na utakmicama do daljnjeg. Za publiku će biti otvorene tribine zapad i jug a ulaznice po cijenama 7 KM (zapad) i 5 KM (jug) su u prodaji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno