Nogomet

VIDEO: Čelik slavio u Bijeljini

Čelik slavio u ludoj utakmici u Bijeljini
Čelik slavio u ludoj utakmici u Bijeljini
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Čelik slavio u Bijeljini- Radnik i Čelik su danas u Bijeljini odigrali vrlo zanimljivu i sadržajnu utakmicu u kojoj su se na kraju radovali gosti iz Zenice, koji su slavili sa 3:2 iako su dva puta imali rezultatski zaostatak.

Meč je počeo odlično za domaći tim, koji je došao u vodstvo već u 9. minuti. Srećković je uposlio Obradovića, koji je postigao sjajan gol. Za ponajboljeg fudbalera i kapitena tima iz Bijeljine je ovo bio drugi gol u novoj sezoni Premijer lige BiH.

U 15. minuti viđen je jedan sporan detalj. Defanzivac Radnika Nikola Čelebić napravio je prekršaj kao zadnji igrač odbrane, ali mu je sudac Tomislav Ćuić pokazao samo žuti karton. Samo pet minuta kasnije, ponovo je u centru pažnje Čelebić, koji je dobio jedan od najbizarnijih crvenih kartona ikad u Premijer ligi. Fudbaler Radnika je, ničim izazvan, skočio i dotakao loptu rukom, zbog čega je opravdano isključen. Radnik je već u 20. minuti ostao sa igračem manje na terenu.

Prva ozbiljnija prilika za Čelik viđena je u 25. minuti, kada je Haurdić šutirao ali pravo u golmana Lučića. Kasnije je na drugoj strani zaprijetio i Beširević, ali pored gola. Čelik je pred kraj prvog poluvremena stigao do izjednačenja. Jakovljević je u šesnaestercu faulirao Plisku, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Semir Pezer koji je pogodio za 1:1.

Početak drugog poluvremena nije donio veća uzbuenja, a onda je Radnik stigao do novog vodstva u 62. minuti. Mladen Zeljković je bio izuzetno uporan, uspio je iskontrolisati loptu i ubaciti u peterac, gdje je nespretno reagovao Ante Hrkać koji je zatresao svoju mrežu.

Slavlje domaćih nije dugo trajalo, jer je samo šest minuta kasnije dosuđen još jedan penal za goste i to opravdano. Ponovo ga je skrivio Jakovljević koji je igrao rukom u svom šesnaestercu, a ovoga puta je pogodio Marin Popović.

Isti igrač je u 72. minuti dobro šutirao glavom, a lopta je prošla pored gola domaćih. Minutu prije toga, Čelik nije iskoristio kontranapad 3 na 2. U 83. minuti je zbog prigovora isključen trener gostiju Kemal Alispahić.

Kada se činilo da će meč završiti remijem, Čelik je došao do vodstva. Brković je u 90. minuti glavom matirao Lučića i donio svom timu vrijednu pobjedu. Do kraja utakmice, Radnik je imao odličnu priliku preko Ostojića, ali njegov snažan udarac je otišao pored gola golmana gostiju, a Čelik je proslavio prvu pobjedu u sezoni.

Premijer liga, 2. kolo:

Radnik – Čelik 2:3 (Obradović 9′, Hrkać 62’ag – Pezer 41’p, Popović 69’p, Brković 90′)

Radnik: Lučić, Čelebić, Jakovljević, Martinović, Beširević, Zeljković, Kojić, Peco, Obradović, Srećković, Đurić.

Čelik: Bukvić, Šivšić, Hrkać, Popović M., Hasanović, Brković, Popović, Pliska, Pezer, Marković, Haurdić.

sportsport.ba

V. Vukmirović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno