Nogomet

Video: Čelik i Široki – 17 golova na dvije utakmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer liga BiH nam je ove godine ponudila dosta dobroga i može se sa sigurnošću reći da je ovo najinteresantnija sezona, od osnivanja zajedničke lige na prostoru naše države. Čelik i Široki Brijeg jučerašnjom utakmicom postavili su rekord koji će biti teško oboren u dogledno vrijeme. Naime, ova dva tima su u dva međusobna ogleda ove sezone zajedno postigli čak 17 pogodaka, što je do sada nezabilježeno. Jesenas je na Pecari Široki potopio Zeničane rezultatom 7:2, dok su im se u jučerašnjoj utakmici Zeničani u potpunosti revanširali savladavši ekipu Blaža Sliškovića rezultatom 5:3.

Ove dvije utakmice su, uz utakmicu koju su jesenas na Grbavici odigrali Željezničar i Zvijezda, najefikasnije utakmice ovogodišnje sezone Premijer lige BiH. Treba istaći da su uz gore pomenute utakmice najefikasnije utakmice ove sezone bile Široki – Zvijezda Gradačac 4:2 (5. kolo), Sarajevo – Olimpic 4:2 (8. kolo), Olimpic – Drina Zvornik 5:2 (11. kolo) te Slavija – Drina Zvornik 6:1 iz 15. kola. Najubjedljiviju pobjedu kao gost izborila je ekipa Slavije koja je u četvrtom kolu na gostovanju u Vitezu slavila rezultatom 5:0.

(sport033)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno