Ostali sportovi

VIDEO: BiH budi ponosna – Zlatni momci u novom finalu Svjetskog prvenstva!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: BiH budi ponosna – Zlatni momci u novom finalu Svjetskog prvenstva! – Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci večeras je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Holandiji pobijedila Brazil s 3:1 u setovima i izborila novo veliko finale. – Zlatni momci su rutinski prošli grupu gdje su bez izgubljenog seta pobijedili Irak, Egipat i Poljsku, a onda su u četvrtfinalu savladali Rusiju sa 3:1.

U polufinalu im je rival bio Brazil, koji se pokazao jako jako težak protivnik, pa je meč bio izuzetno zanimljiv i neizvjestan. Bolje ga je otvorio Brazil, koji je došao do 1:0 u setovima (25:21), ali već u drugom setu naši zlatni momci dolaze od izjednačenja i to poprilično lagano (25:14). U trećem setu su Brazilci od početka imali prednost, ali su naši momci uspjeli da se vrate, te da set osvoje sa 25:22. Četvrti set se ispostavio i odlučujući, a pripao je bh. odbojkašima (25:16).

Za novo zlato bh. zlatni momci borit će se sa selekcijom Irana, koja je ranije izborila plasman u finale. Finale se igra sutra u 16:30 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno