Košarka

VIDEO: Bećiragić- Zadovoljan sam prvim dijelom priprema, ekipa je u dobroj formi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se na planini Vlašić priprema za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te za nastup na Evropskom prvenstvu, jučer je kompletirana dolaskom NBA centra Jusufa Nurkića.

Centar Portland Trail Blazersa posljednja je karika koja je nedostajala igračkom lancu selektora Adisa Bećiragića, koji se sada može u potpunosti posvetiti taktici i pripremi ekipe za prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koji će najbolji košarkaši BiH igrati 24. augusta protiv selekcije Crne Gore, dok je meč protiv Francuza na rasporedu tri dana kasnije.

Kako je Bećiragić kazao u izjavi za agenciju Fena, prezadovoljan je pripremama i uvjetima na Vlašiću, zbog čega su košarkaši odlučili da se neće vraćati u Sarajevo, već da će se do 11. augusta pripremati na ovoj bh. planini.

– Prvi put smo kompletirani i nadamo se da ćemo početak Evropskog prvenstva dočekati u ovakvom sastavu i bez povreda. Više sam nego zadovoljan radom naših košarkaša koji su na pripreme došli u dosta dobroj formi. Pokušat ćemo u narednom periodu nadograditi neke aspekte naše igre, te da ćemo do meča sa Crnom Gorom doći do optimalne forme i uigranosti – izjavio je Bećiragić.

Napominje da bi volio da je u toku pripremnog ciklusa ekipa imali veći broj prijateljskih utakmica, te da su košarkaši promorani zbog kratskog vremenskog perioda uigravati taktiku ali i raditi na kondiciji.

Što se tiče selekcije Crne Gore, Bećiragić ističe da je upoznat sa sastavom te selekcije i igračima koji će igrati protiv BiH, ali ponavlja da je selekcija BiH fokusirana na svoju igru i da će ishod tih susreta ovisiti od zalaganja igrača i ispunjavanja dogovorenih zadataka na terenu.

– Fokusiramo se na svoje nedostatke, jer u kratkom vremenu nas očekuje veliki broj utakmica i ne bi bilo moguće analizirati u detalje igru svakog protivnika pojedinačno, a potom na osnovu toga prilagođavati našu igru. Mi ćemo u svakom meču pokušati igrati košarku koju znamo igrati, tražit ću od igrača da daju svoj maksimum – objasnio je Bećiragić.

Reprezentacija BiH 11. augusta treba otputovati na turnir u Estoniju, gdje će dodatno brusiti formu i uigravati akcije za zvanična takmičenja.

Autor: FENA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno