Košarka

VIDEO: Armel Mujaković, trener KŽK Čelik- Postali smo prepoznatljivi po svojoj igri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Čelika ove sezone su jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva BiH. Zeničanke su završile na petom mjestu, a zbog koš količnika nisu izborile plasman u play-off.

Klub sa klupe vodi Armel Mujaković, koji je za portal BHbasket sumirao sezonu, te izrazio zadovoljstvo rezultatom KŽK Čelik.

“Da nam je neko na početku ponudi ovaj rezultat mi bi ga objeručke prihvatili. Ekipa je veoma mlada mi smo zadovoljni urađenim. Nadam se da će na ovaj rezultat biti podstrek i da ćemo biti sve bolji i bolji. Naš cilj na početku sezon bio afirmacija mladih igračica. Da pokušamo na taj način da pravimo košarkašice koje bi za dvije tri godine napravile rezultat u seniortskoj košarci”, ističe Mujaković i nastavlja:

“Veoma težak proces uvođenja mladih igračica u seniorski pogon. Treba imati puno strpljenja, mislim da smo mi u tome ove sezone uspjeli, gdje su naše košarkašice na pravi način koristile ukazanu priliku. Postali smo prepoznatljivi po svojoj igri, a odlika je bila brza i agresivna košarka.  Iz odbrane smo pokušali da napravimo brzu tranziciju i dosta laganih poena”, govori Mujaković.

Cijeli razgovor u video prilogu.

Autor: bhbasket.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno