Ostali sportovi

VIDEO: Amel Tuka prvi na mitingu u Italiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Tuka je stazu od 800 metara istrčao u vremenu 1:46.21, a iza sebe je ostavio Kenijca Mellya (1:47.36) i Italijana Romanija (1:50.62).

S obzirom na teške vremenske uslove, odnosno kišu koja je padala sve vrijeme, Amel je zadovoljan rezultatom.

“Kiša je tokom cijelog mitinga bila najveći problem za nas atletičare. Padala je i tokom zagrijavanja i tokom trke i jako nam je otežavala, tako da sam prezadovoljan rezultatom, kojeg sam istrčao. Ipak je ovo moja prva trka u sezoni i išao sam ispod 1:47 , što je i bio cilj“, kaže Tuka kojeg već 30. maja očekuje nastup na Dijamantskoj ligi u Štokholmu.

“Sam pogled na startnu listu, na kojoj se nalaze Ryan Sanchez, zatim Peter Bol, Marcin Lewandowski, Sowinski, Deng, Kramer, Saruni i Kipkoech, dovoljno govori o tome koliko je konkurencija jaka. Međutim, u Štokholmu najprije očekujem da pobijedim sam sebe, s obzirom na to da mi je cilj istrčati ispod 1.46, što je i realno uz ovakvu konkurenciju. Idem stepenicu po stepenicu i zaista sa nestrpljenjem čekam nastup na Dijamantskoj ligi, kako bih vidio na kojem sam nivou”, riječi su Amela Tuke.

U priloženom videu nastup našeg atletičara pogledajte od 47. minute.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno