Zenica

VIDEO: Ambasador Koč posjetio OŠ Alija Nametak Pehare-Vlada ZDK i Republika Turska zajedno rade na izgradnji igrališta i poboljšanju školske infrastrukture

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Ambasador Koč posjetio OŠ Alija Nametak Pehare-Vlada ZDK i Republika Turska zajedno rade na izgradnji igrališta i poboljšanju školske infrastrukture – Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini, nj.e. Haldun Koč, posjetio je danas Osnovnu školu “Alija Nametak” u zeničkom prigradskom naselju Pehare gdje je sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahijom Kozlićem, predsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedinom Šatorovićem, članovima Uprave škole na čelu s direktoricom Hatidžom Dedić te predstavnicima Vijeća roditelja, razgovarao o mogućim zajedničkim ulaganjima u ovu školu.

Kozlić je naglasio da prostor na kojem je smještena škola ima veliki kapacitet za obrazovanje i društvenu zajednicu, te da je Ministarstvo nedavno okončalo izradu idejnog projekta za izgradnju modernog sportskog igrališta, okvirne vrijednosti oko 250.000 KM.

– S ambasadorom Kočom sam razgovarao o mogućnostima zajedničkog ulaganja, jer na ovom prostoru gravitira oko 10.000 stanovnika i postoji velika potreba i za sportskim terenima, ali i drugim sadržajima koji se mogu smjestiti na prostoru površine oko 22 duluma – rekao je Kozlić, navodeći da su već planirana inicijalna sredstva za početak izgradnje sportskog igrališta.

Ambasador Koč je došao u posjetu na poziv Asocijacije Mostovi prijateljstva, a ovom prilikom je u parku OŠ “Alija Nametak” zasadio drvo prijateljstva BiH i Turske. Poručio je da prema Bosni i Hercegovini i Zenici gaji najljepše osjećaje te da je sretan što je to prijateljstvo uzajamno.

– Posadili smo simbol koji će govoriti upravo o našim lijepim odnosima i njegovanju naših odnosa, a drvo će ovoj djeci biti primjer kako se prijateljstva njeguju i kako se unapređuju – rekao je ambasador Koč, poručivši da će Turska nastaviti pomagati prijateljski narod BiH.

Turska ambasada i druge institucije Republike Turske u BiH, kao što su TIKA, Turska vojna misija i Institut Yunus Emre, prethodnih godina podržali su brojne projekte iz oblasti ekonomije, obrazovanja, kulture i sporta širom BiH.

Sama Turska vojna misija u BiH trenutno na području Zeničko-dobojskog kantona realizuje ulaganja u infrastrukturu četiri škole u Zenici i jednoj školi u Visokom u visini od 450.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno