Zenica

Vico Zeljković u posjeti gradonačelniku Kasumoviću: o utakmicama reprezentacije u Zenici, NK Čelik i proširenju Trening centra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vico Zeljković u posjeti Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću: teme utakmice reprezentacije u Zenici, NK Čelik i proširenje Trening centra- Novoizabrani predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković posjetio je danas Gradsku upravu Zenice gdje se sastao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

U pratnji predsjednika Zeljkovića bili su njegov savjetnik Marko Miličić, zatim Sekretar Izvršnog odbora NS/FS BiH Nihad Hodžić te predsjednik Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona i član Izvršnog odbora NS/FS BiH Muris Jabandžić.

Glavne teme sastanka su bile odigravanje reprezentativnih utakmica u Zenici, proširenje kapaciteta Trening centra i stanje u NK Čelik Zenica.

Gradonačelnik Kasumović je čestitao predsjedniku Zeljkoviću na izboru za ovu poziciju i rekao da ga posebno raduje što se radi o mladom čovjeku.

„Grad Zenica je veliki ljubitelj fudbalske reprezentacije BiH. Učinit ćemo sve što je u našoj moći i nadležnosti da se reprezentacija osjeća ugodno u Zenici. Mi ne želimo uticati na odluke Saveza gdje će reprezentacija igrati svoje utakmice, ali ćemo sigurno obezbijediti najbolje uslove za igru. Osim toga, Grad je spreman pokloniti stadion Bilino polje bez ikakvih naknada, ukoliko je taj stadion adekvatan da bude nacionalni stadion reprezentacije BiH“, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković je naveo da njegov dolazak u Gradsku upravu Zenice predstavlja namjeru da se ostvari što bolja saradnja NS/FS BiH i Grada Zenica.

„Imali smo konstruktivan razgovor s gradonačelnikom Kasumovićem. Razgovarali smo o projektima koje želimo ostvariti u vremenu pred nama. O svim pitanjima smo usaglasili stavove i znamo u kojem smjeru trebamo dalje ići. Kada govorimo o reprezentaciji BiH naše opredjeljenje će biti da Zenica bude domaćin svih utakmica, pogotovo kvalifikacionih. Što se tiče proširenja Trening centra upoznati smo da su pokrenute aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih pitanja vezanih za zemljište na kojem je planirana izgradnja infrastrukture. Također, Savez će biti na raspolaganju da pomogne NK Čelik za sve ono što je u nadležnosti Saveza“, kazao je predsjednik NS/FS BiH Zeljković.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno