Kultura

VI IFET tokom decembra u zeničkom BNP-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom objave programa nastupajućeg VI internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2020. koji će se održavati od 5. do 27. decembra u organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, održana je danas konferencija za medije na kojoj su govorili: direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Miroljub Mijatović i saradnica za odnose s javnošću Merima Handanović.

Prema riječima direktora Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Miroljuba Mijatovića ovogodišnji VI IFET će biti održan bez tradicionalnih smotri dramskog stvaralaštva osoba sa posebnim potrebama i poteškoće u razvoju, kao i bez smotri dramskog stvaralaštva vrtića, osnovnih i srednjih škola. Kako je izjavio Mijatović, smotre dramskih stvaralaštva su odgođene do narednog Festivala bh. drame u okviru kojeg će, kako se nada, biti izvedene. No, ovogodišnji program VI internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2020. obuhvata ukupno devet programskih aktivnosti, odnosno devet izvedbi predstava. Program VI IFET-a će biti izveden svakog vikenda u mjesecu decembru i u okviru njega će biti izvedene predstave u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Pozorišta lutaka Mostar, Pozorišta za decu Kragujevac, Kulturne scene „Male stvari“ iz Trebinja i Dramskog studija Dada, te Studio „Treatra“ iz Zenice. Mijatović je napomenuo da gostovanja pozorišta izvan zemlje jesu uvjetovana higijensko-epidemiološkim mjerama i da postoji mogućnost online izvođenja. Ovogodišnji vrtićki program je osmišljen tako da vrtići preuzmu snimak predstave Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i da upriliče gledanje unutar svojih prostorija. VI IFET će također uključivati premijernu izvedbu predstave „Most“ u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, koja je planirala za nedjelju, 13. decembar u Zeničkom pozorištu.

Bosansko narodno pozorište Zenica sve svoje programske aktivnosti izvodi u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

VI IFET

05.12. SUBOTA, 19,30 sati – Mladi u doba korone – Studio „Teatar“ i BNP

06.12. NEDJELJA, 11 sati – Prije nego dijete zaspi – DOL scena

  1. 12. SRIJEDA – Prodani smijeh – DOL scena (online prikazivanje predstave u vrtiću ABAKUS Zenica)

12.12. SUBOTA, 12 sati – O nježnosti – Pozorište lutaka Mostar

13.12. NEDJELJA, 18 sati – Most – premijera DOL scene

19.12. SUBOTA, 12 sati – Vanja – Pozorište za decu, Kragujevac

20.12. NEDJELJA, 18 sati – Obična priča – Kulturna scena „Male stvari“ Trebinje

26.12. SUBOTA, 12 sati – Ježeva kućica – DOL scena

27.12. NEDJELJA, 12 sati – Snjeguljica – Dramski studio Dada, Čakovec

 

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno