Ostali sportovi

Vesteinn: Osjećam se privilegovanim što radim sa Mesudom Pezerom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vesteinn za Sportske.ba: Osjećam se privilegovanim što radim sa Mesudom Pezerom –  Bacač kugle, Mesud Pezer, posljednjih mjeseci bilježi dobre rezultate. Nakon odličnog zimskog dijela sezone i plasmana u finale na Evropskom prvenstvu u dvorani, zaredao je niz odličnih rezultata i na otvorenom.

Za takmičenja na kojim nastupa, postalo je skoro pa sigurno da prebacuje 20 metara. Na nedavno održanom Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, kuglu je bacio 20,89 metara, što je bio njegov lični rekord, ali rezultat kojeg u poslijeratnom periodu niko od bacača kugle nije ostvario.

Njegov trener, Vesteinn Hafsteinsson, s kojim radi već četiri godine, nakon rekorda za Sportske.ba je rekao: „Bio sam vrlo sretan kad mi je Mesud rekao da je bacio 20.89m i bio sam vrlo ponosan na njega.“

Obzirom na formu, sve više se pominje i državni rekord koji je u vlasništvu Zlatana Saračevića, a iznosi 20,11 metara, postavljen na mitingu u Zagrebu davne 1984. godine. I Vesteinn Hafsteinsonn je optimistično govorio o rekordu: „Da, on će oboriti državni rekord, vjerovatno ove godine, ako ne, sigurno sljedeće godine, kako u dvorani tako i na otvorenom.“

Pezer je jučer nastupio na mitignu u Rigi (Latvija), a prije nekoliko dana u Mannheimu. U Rigi je ostvario pobjedu bacivši kuglu 20,44 metra, a u Mannheimu je bio treći sa hicem od 20,36 metara.

„Mesud je jedan od najtalentiranijih sportaša s kojima sam ikada radio, a ima nevjerojatan talent i sposobnost da baci kuglu daleko u budućnosti. Osjećam se privilegiranim što mogu raditi s takvim dobrim sportašem i super osobom.“, za kraj je dodao Vesteinn Hafsteinsson koji se svojevremeno takmičio u bacanju diska.

Nastupao je na svim velikim takmičenjima, po nekoliko puta, a trenerskim poslom se bavi od 1996. godine. Zanimljivo je i to da je bio izabran u mladi državni košarkaški tim, ali se sa svojih 14 godina ipak odlučio za atletiku.

(H.Z./Sportske.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno