Ostali sportovi

Veliki uspjeh zeničkih raftera SRK Bosna u Bugarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rafteri Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ Zenica, proteklog  vikenda  od 21.-23-04.2023.god.su  gostovali u Bugarskoj na  Euro/Balkan rafting/kajak cupu R-4 2023 u mjestu Stara Kresna na rijeci Strumi.

U veoma jakoj konkurenciji rafting ekipa iz Engleske, Rumunije, Bugarske i BiH, muška seniorska ekipa Srk „Bosna“ iz Zenice je osvojila veoma dobre rezultate po disciplinama u sprintu, slalomu i spustu 3. mjesto,  što je u ukupnom plasmanu  osvojeno 3. mjesto na ovom  takmičenju.

Ovo je prvi takmičarski nastup Zeničkih raftera u ovoj takmičarskoj sezoni, što sudeći po ostvarenim rezultatima obečavaju  dobre rezultate u narednim takmičenjima.

Najznačajnija rfting takmičenja na kojim će nastupiti rafteri SRK Bosna iz Zenice u ovoj sezoni  pored raftng takmičenja BiH lige su Evropsko prvenstvo u raftingu koje se održava u Češkoj, Euro cup u Austriji i Svjetski rafting kup koji se održava u BiH Banja Luka na rijeci Vrbas i Foča na r.Tara.

Rafteri SRK Bosna aktivno rade na pripremama i treninzima za takmičenja gdje će pored seniorske ekpe  u narednim takmičenjima nastupiti i mlade juniorske  rafting ekipe U-17 i U-23.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno