Zabava

Veliki koncerti Latifa i Mravka Travka u decembru u Sarajevu i Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Latif i Mravko Travko ove godine nastavljaju svoja tradicionalna decembarska druženja sa mališanima koncertima 17.12. u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, te 18.12. u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Zanimljivo je da će po prvi put na koncertima nastupati i Dječiji hor “Mravko Travko” koji je nedavno počeo sa radom.

– Ovi koncerti Latifa i Mravka Travka su zapravo nastavak tradicije koju smo 2017., 2018. i 2019. godine postavili u Sarajevu, kada smo te tri godine zaredom radili decembarske koncerte. Ove godine idemo i u pozorište u Zenici da proširimo taj veliki krug. Tim koncertima smo uspjeli da djeca ponesu nešto što je pozitivno i lijepo u smislu odgoja i zabave. To je nastavak misije za koju se nadam da će dugo trajati. Sa nama na sceni će biti i hor “Mravko Travko”, koji je ujedno i plesna grupa. Mislim da ćemo napraviti jedan pravi spektakl za mališane, što, nakon koncerta koji smo 2019. godine održali u dvorani „Mirza Delibašić“, roditelji i djeca od nas i očekuju. Koncerti će biti i svojevrsna promocija albuma „Družina čarobne travke“ koji je objavljen 2021. godine u jeku pandemije – kaže Latif Moćević.

Sadržajima za djecu se danas, kako smatra Moćević, posvećuje vrlo malo pažnje.

– U regionu i na prostoru naše Bosne i Hercegovine ima prostora za još desetine ovakvih projekata. Nadam se da će naš i rad drugih ljudi na ovom polju podstaknuti umjetnike da na tom putu urade nešto značajnije. Generalno, sadržaja koji trebaju da odgajaju djecu je jako malo. Nadam se da će u godinama koje dolaze umjetnici kanalisati te projekte koji za djecu čine dobro – zaključuje Latif.

Koncerti Latifa i Mravka Travka u Sarajevu i Zenici će trajati sat vremena, a ulaznice po cijeni od 10 KM se mogu kupiti putem platforme kupikartu.ba. Za sarajevski koncert karte se mogu kupiti i u „Mravko Travko & Lollipops“ – restoranu za velike i male u Sarajevu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno