Kultura

Velika scena BNP Zenica 19:30 – Kamerni teatar 55 Sarajevo “SLAVNA FLORENS”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas (četvrtak, 30.01.), sa početkom u 19:30 sati, na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica gostuje Kamerni teatar 55 Sarajevo sa predstavom “SLAVNA FLORENS”.

Tekst Petera Quiltera na scenu je postavio Admir Glamočak, a u predstavi igraju:  Dženita Imamović-Omerović, Nadine Mičić i Irfan Ribić.

SLAVNA FLORENS
Predstava donosi adaptaciju istinite priče o Florence Foster Jenkins koja je silno željela biti operska diva, ali njen glas učinio ju je moguće najgorom pjevačicom na svijetu. No, to je nije obeshrabrilo da nastupa javno i snima pjesme.

Ova dirljiva drama britanskog dramskog pisca Petera Quiltera, govori o Florence koja je četrdesetih godina u New Yorku bila omiljena muzička atrakcija, a vrhunac karijere doživjela je nastupom u Carnegie Hallu, ali ujedno nas uči da se od snova ne odustaje.

Drama je zabavna, krajnje dobroćudna i zarazno radosna, u jednom trenutku krajnje duhovita, a u drugom neobično dirljiva. Prevedena je na više desetina jezika i igrana u brojnim gradovima svijeta.

Sve informacije možete dobiti u Marketingu BNP-a Zenica.

Marketing BNP-a

032 242 604

062 859 555

063 797 555

[email protected]

Marketing i prodaja BNP-a



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno