Rukomet

Velika pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u derbiju protiv Gradačca –RK Čelik slavio u Tešnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u derbiju protiv Gradačca –RK Čelik slavio u Tešnju – Uokviru trećeg kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, u Zenici su igrali derbi kola domaća ekipa ŠR čelik Junior i RK Gradačac. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ pred 50-ak gledalaca, sa koje donosimo i foto galeriju, te foto dvorane u Tešnju.

U neizvjesnoj, borbenoj utakmici i dramatičnoj završnicu prvu pobjedu u ovom prvenstvu zabilježila je domaća ekipa ŠR Čelik Junior.

Rezultat: ŠR Čelik Junior – RK Gradačac 30:29 ( 18:14).

Prvo poluvrijeme utakmice izabranici Vladimira Zeljke su odigrali odlično i imali su prednost od  četiri gola 18:14. Dobra igra nastavljena je i u nastavku utakmice, a najveću prednost domaći su imali od šest golova, 22:16. Gosti postepeno smanjuju rezultat, a deset minuta do kraja samo je plus dva gola za domaće, 25:23.

U finišu utakmice dolazi do pada u igri domaćih, što gosti vješto koriste i rezultat je neriješen, 27:27, bila je 56.minuta. Posljednje minute pripadaju domaćim, koji su uspjeli povesti sa 30:29 i to vođstvo sačuvati u zadnij 40-ak sekundi utakmice, gosti nisu uspjeli realizovati zadnji napad.

Kod Čelik Juniora najbolji učinak imao je Edin Bajramovć sa 14 golova, Amar Kobilica je upisao 5, a Dragan Martinović i Amar Ekinović po 3 gola. Kod Gradačca najefikasniji su bili Jasmin Hrnjić sa 6 i Edin Zrnić sa 5 golova.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik pobjedio je u Tešnju visokim rezultatom ekipu Bosna TS rezultatom 22:38 (9:16).

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno