Košarka

Velika pobjeda košarkaša Čelika u Sarajevu protiv Sparsa za plasman u Ligu 6 za prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U derbi utakmici 26. kola bh.Prvenstvo za košarkaše, sezona 2020/2021. košarkaši OKK Čelik bili su danas, 15.4.2021.godine, na gostovanju u Sarajevu kod ekipe KK Spars. Utakmica je odigrana u SD Grbavica u Novom Sarajevu bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Veliku pobjedu u ovom derbi meču ostvarili su gostujući košarkaši OKK Čelik Zenica.

Konačan rezultat:

KK Spars – OKK Čelik  64:78  (12:12), (19:27), (19:19), (14:20);

Sudije su bili Ademir Zurapović, Dragan Porobić i Bojan Jovanić, a delegat Almir Akšamija.

Sastav ekipe Čelik, poeni, najviše skokova:

Anes Podojak, Haris Ćurevac 22, Haris Delalić 19, Meris Bečirović 8, Milivoje Božović 19 poena +19 skokova, Kristijan Tomić, Benjamin Bajramović, Armin Avdibegović (cap) 2, Srđan Gavrić, Ranko Križanović 8, Namik Varupa, Dino Merdanović. (Trener Josip Pandža, pomoćni trener Bojan Stevanović);

U ekipi Čelika dvocifreni su bili Haris Ćurevac 22, Milivoje Božović i Haris Delalić po 19 poena;

Kod Sparsa najefikasniji Kenan Kamenjaš sa 18 i Amar Gegić 15 poena

Košarkaši Čelika, današnjim pobjedom osigurali su plasman u Ligu 6 za prvaka. I u prvom meču jesenas između Čelika i Sparsa u zeničkoj Areni, Zeničani su bili bolji rezultatom 74:65.

Tok utakmice:

U prvoj četvrtini vidjeli smo dosta promašaja i malo koševa. Domaća ekipa Spars je imala vođstvo skoro cijelu četvrtinu, a Čelik je imao samo jedno vođstvo od 5:6, završilo je neriješeno, 12:12.

Sedam minuta druge četvrtine domaći imaju prednost i do pet poena (27:22), a od tog rezultata Čelik pravi seriju od 4:17 do kraja poluvremena, rezultat je preokrenut na plus osam poena za Zeničane, 31:39.

Ovo vođstvo Čelik više nije ispuštao do kraja utakmice.

Bilježimo u ovom periodu utakmice dvije trojke Milivoja Božovića i trojku Merisa Bečirovića.

Treća četvrtina je bila rezultatski izjednačena (19:19, a Čelik je čuvao prednost stečenu u finišu druge četvrine. Na kraju tri četvtine utakmice rezultat je 50:58 za Čelik.

Posljednju četvrtinu Zeničani su dobili sa 14:20, za konačnih i zasluženih 64:78, te su tako nanijeli dva poraza Sparsima u ovom prvenstvu. Double-double učinak kod Čelika imao je Milivoje Božović sa 19 poena i 19 skokova.

E.Imamović

Foto OKK Čelik

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno