Košarka

Velika pobjeda juniora nad Francuskom na otvaranju Eurobasketa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika pobjeda juniora nad Francuskom na otvaranju Eurobasketa – Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine startovala je pobjedom na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Mladi Zmajevi su u prvom kolu savladali favorizovane Francuze rezultatom 66:65.

Svjesni da naspram sebe imaju jakog rivala koji je u susret ušao sa ciljem da pobjedi, naši momci su od prvog minuta zaigrali maksimalno ozbiljno. Izgarali su na terenu za svaku loptu, borili se kao jedan i održavali egal.

Na kraju su imali snage da se rezultatski odlijepe i da u uzbudljivoj završnici sačuvaju minimalnu, ali dragocjenu prednost.

Ovi momci su još jednom pokazali kako se gine za dres sa državnim grbom. Prednjačio je fantastični Sani Čampara, ali nije samo on pobijedio Francuze. Svi momci su dali svoj doprinos i svi su zaslužni za ovaj trijumf, kojem su se potajno i nadali pred početak prvenstva.

Ono što ističu u našem Stručnom štabu jeste da su izuzetno zadovoljni partijom Njegoša Sikiraša u fazi odbrane i očekuju da će Bosna i Hercegovina na Eurobasketu biti još jača kada ovaj mladi krilni centar uđe u napadački ritam.

Francuska polako pada u zaborav, jer sutra naše mlade Zmajeve očekuje nova utakmica protiv selekcije domaćina SLovačke od 18.00 časova.

FRANCUSKA – BOSNA I HERCEGOVINA 65:66 (20:17, 13:17, 19:17, 13:15)

BOSNA I HERCEGOVINA: Soldo, Alikadić 4, Begić, Adžić 2, Ilić, Kamenjaš, Sikiraš 7, Čerkezović 8, Čampara 32, Mirković, Omerović, Janković 10.

basket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno