Nogomet

Velika očekivanja od mladih Zmajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlada selekcija BiH , koju predvodi selektor Darko Nestorović i koji će pred tušanjskom publikom imati svoj debi, stigla je u Tuzlu , gdje se smjestila istoimeni hotel.

Atmosfera među igračima i stručnim štabom je više nego dobra.Iako je trenutno kiša u Tuzli i tmurno vrijeme, to nikako nije uticalo na raspoloženje naših igrača. Nakon što su ručali, igrači se trenutno odmaraju i spremaju za prvi trening u tuzlanskom naselju – Simin Han.

Selektor Darko Nestorović je pomno sve isplanirao i raduje se dolasku našeg mladog tima u Tuzlu. – Sve je u najboljem redu. Momci se dobro osjećaju,a nadam se da će nas i publika u petak u velikom broju dočekati i pozdraviti. Iako se radi o pripremnom meču , on je za nas vrlo važan i bitan. Sada se okupila jedna potpuno nova generacija ,a prvi zadatak je da napravimo okosnicu tima.

Tu prije svega mislim na sedam, osam igrača koji će biti nosioci naše igre. Selektor sam koji želi da u svim segmentima nadgradim igru i da naš mladi tim igra fudbal. Tui prije svega mislim da dominiramo na utakmicama.osim toga u dogovoru s ljudima iz saveza,kao i sa selektorom Mešom Baždarevićem očekujemo da bar jedan ili dva igrača iz mlade seelkcije stasaju u narednom periodu,kako bi imali kvalitetne igrače u seniorima.

Želimo da pravimo pozitivnu atmosferu unutar tima,kao i rezultate. Protiv Amerikanaca na Tušnju ćemo pokušati da se nadigravamo i da pobjedimo – rekao je Nestorović.

Tuzla je još jednom prigrlila naše mlade Zmajeve. Semir Musić, koji je ponikao u tuzlanskoj Slobodi,a danas je vrlo bitan igrač Travnika, s nestrpljenjem očekuje utakmicu,ali i start kovalifikacija.

– Svaka nam je utakmica vrlo važna. Prva je protiv SAD i tu želimo prije svega da napravimo poziotivan rezultat.nakon toga igramo još jednu,a potom i kvalifikacije. One su jako bitne, pogotovo start. On može dosta toga da odluči,ali ja vjerujem da nova generacija naše reprezentacije može napraviti određeni iskorak. Mi se igrači većinom poznajemo, u kontinuitetu igramo godinama kroz mlađe državne selekcije i atmosfera u timu je odličma. Nadam se da će tako biti i na utakmici protiv Amerike na Tušnju. Istina ,naša kvalifikaciona grupa je teška,ali nema predaje – optimističan je Musić.

Do utakmice sa Amerikom na Tušnju, selektor Nestorović će sa svojim prvim asistentima uigravati tim , koji će se u petak od 16.sati suprostaviti starijeim(U-23) kolegama iz SAD.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno