Biznis

Velika ambicije korisnika BIZ – “Enigma” postaćemo lokalni lider EDI programiranja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Biznis inkubator Zenica u ovom trenutku broji 41 stanara koji razvijajaju svoje poslovne ideje i prave značajne korake u poslovnom svijetu. Upravo njihovi počeci su najteži i tada im je podrška najznačajnija pa je Biznis inkubator mjesto koje kreira ambijent i pruža podršku za lakše poslovanje i brži razvoj.

Jedan od korisnika Inkubatora je preduzeće „Enigma“ Zenica, studio za razvoj softvera i računarsko programiranje koje egzistira dvije godine.

Fokus poslovanja preduzeća “Enigma” je izrada web baziranih aplikacija, te programiranje softvera koji se zasnivaju na tehnologiji elektronske razmjene podataka (EDI tehnologija). Jedan od konačnih ciljeva programiranja i razvoja softvera je svakako automatizacija dijela poslovnih procesa, a u svrhu smanjenja troškova poslovanja, te povećanja produktivnosti i efikasnosti.

-„U početku je uvijek važna podrška pa nam je finansijska isplativost zakupa poslovnog prostora u inicijalnom periodu rada vrlo važna. Također, značajna je i blizina drugih pravnih subjekata sa kojima smo u međuvremenu ostvarili planiranu saradnju i učlanili se u Udruženje privrednika Zenica. Ne smijemo zaboraviti ni redovno informisanje od strane Agencije ZEDA o aktuelnostima iz poslovnog svijeta, te korisne aktivnosti koje se redovno organizuju u sklopu Agencije ZEDA i Inkubatora. Sve su to razlozi zašto smo poslovanje započeli u Inkubatoru“ – rekao je Miljan Martinović (33), direktor Enigme čije će preduzeće proći petogodišnji period inkubiranja.

Svaka nova saradnja otvara nova vrata, prilike i partnerstva, a kada su to klijenti iz drugih zemalja, ostvareni uspjeh je još značajniji.

-„Realizovali smo saradnju sa dvije njemačke kompanije te dokazali visok kvalitet usluge isporučene na inostrano tržište. To je sigurno da sada najveći uspjeh preduzeća. Želimo unaprijediti sistem poslovanja, znanja i sposobnosti uposlenika, podizati nivo kvalitete isporučene usluge te povećati broj zaposlenih osoba unutar preduzeća. Za nekoliko godina sebe vidimo kao lokalnog lidera u oblasti EDI programiranja te strateškog partnera javnih institucija i regionalnih softverskih kompanija“ – ponosan je Miljan koji planira otvoriti još jednu poslovnu jedinicu, te proširiti obim usluga kroz strateško partnerstvo sa inostranim kompanijama.

Više o Enigmi možete saznati klikom na  https://www.enigma-development.com

Iz mjeseca u mjesec sve je više onih koji svoju poslovnu ideju žele realizovati u Biznis inkubatoru Zenica, a ZEDA i Grad Zenica rade na projektima koji će omogućiti proširenje kapaciteta Inkubatora, a samim tim će doprinijeti povećanju šansi onih koji žele kreirati radno mjesto sebi i drugima.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno