Zločini

Velika akcija SIPA-e u Zenici: Hapšenja zbog organizovanog kriminala, droge…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika akcija SIPA-e u Zenici: Hapšenja zbog organizovanog kriminala, droge… – U toku je velika akcija SIPA-e u Zenici, a pomoć Državnoj agenciji za istrage i zaštitu u realizaciji akcije pružaju OSA i MUP ZDK. Akcija se vrši po naredbama Kantonalnog Suda u Zenici i Tužilaštva ZDK.

“Policijski službenici započeli su akciju Viza jutros. Akcija se izvrši po naredbama Kantonalnog Suda u Zenici i Tužilaštva ZDK. U toku su pretresi na četiri lokacije stambenih objekata, a do sada su slobode lišena tri lica. Zakonski osnov koji im se stavlja na teret su organizirani kriminal, krivotvorenje isprava i neovlaštena proizvodnja i puštanje u promet opojnih droga”, rekao je za Radiosarajevo.ba Luka Miladinović – glasnogovornik SIPA-e.

“U toku je akcija koja se po nalogu Tužilaštva provodi sa Državnom agencijom za zaštitu i sigurnost. Nakon što oni završe svoje radnje uhapšeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva. Trenutno su tri uhapšena, a dovode se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi sa neovlaštnom proizvodnjom i puštanjem u promet opojnih droga, kao i krivovorenjem isprava”, rekla je za Radiosarajevo.ba Asmira Redžić viši stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno