Sudske klupe

Velika akcija MUP-a RS i SIPA-e: Uhapšeno sedam osoba, među uhapšenim i Zeničanin

Velika akcija MUP-a RS i SIPA-e: Uhapšeno sedam osoba – U policijskoj akciji “Sala”, s ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojne droge heroin na području Republike Srpske sedam osoba lišeno je slobode, a u toku su pretresi na devet lokacija u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo untrašnjih poslova (MUP) RS saopštilo je danas da akciju provode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a i Policijske uprave Doboj u saradnji sa Agencijom za istragu i zaštitu (SIPA).

“U okviru akcije ‘Sala’ slobode je lišeno sedam lica: U.J. iz Zenice, B.M., M.S. i M.B. iz Broda, M.M. iz Odžaka, S.D. i I.M. iz Doboja”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

U toku su pretresi na devet lokacija tri na području Zenice, dva na području Odžaka, dva na području Broda i dva na području Doboja.

Izvor: ba.n1info.com

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem