Politika

Veličanstvena podrška Starine: Sa Nezirom Pivićem i SDA Zenica će ponovo biti Bosne zjenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranka demokratske akcije održala je sinoć veličanstven predizborni skup u Starini, rodnom mjestu prof.dr. Nezira Pivića, kandidata SDA za gradonačelnika Zenice. Mještanima su se predstavili i kandidati sa liste za Gradsko vijeće, koju predvodi privrednik i sportski radnik Suad Kaknjo, a za koju mnogi tvrde da je najkvalitetnija od obnove nezavisnosti BiH.

Predstavljajući političku platformu i izborni program “Za jaku Zenicu”, Pivić je rekao da program nudi spas za Zenicu i njene simbole, te da je sagledao prioritetne potrebe i probleme grada i sela. Rekao je da je pobjeda SDA na ovim izborima neupitna, a to predviđaju i nezavisne izborne ankete, jer su građani Zenice masovnim odzivom na skupove SDA poručili da ne žele živjeti u svađi i agoniji koju je stvorila aktuelna vlast na čelu sa Fuadom Kasumovićem.

“Prešli smo cijelu Zenicu, sa gradskim, prigradskim i seoskim naseljima, nekoliko puta. Iz dana u dan raste odlučnost naroda da kazni lošu vlast u Zenici. Narod želi promjene. Program “Za jaku Zenicu” nikoga nije zaboravio. To im vraća vjeru da će Zenica ponovo biti Bosne zjenica”, kazao je profesor Pivić.

Mještani su podržali planove i vizije budućeg gradonačelnika Pivića i SDA, koji u ovom mjestu planiraju značajna ulaganja, kao i u svim drugim zeničkim mjesnim zajednicama. Prioritetni projekti u Starini u narednom četverogodišnjem mandatu bit će izgradnja sportskog terena i rješavanje pitanja kanalizacije.

“Siguran sam da ćete umjesto svađa i podjela, izabrati sklad i jedinstvo, razvoj i prosperitet. Moramo zajedno spasiti Zenicu i njene uništene simbole, a naš izborni program je najbolji put do tog cilja”, rekao je Pivić.

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno