Nogomet

Velež i Zrinjski moraju Čeliku platiti 11.487 KM ili će biti suspendovani

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalski klubovi Velež i Zrinjski dužni su zeničkom Čeliku do 28. septembra platiti ukupno 11.487 KM ili će u protivnom biti suspendovani.

Kako je potvrđeno za Faktor, ovo je šteta koju su navijači mostarskih klubova prouzrokovali tokom finalne utakmice Kupa BiH za prošlu sezonu u kojom su Plemići slavili sa 1:0.

Utvrđeno je da su Ultrasi, fanovi Zrinjskog, oštetili 73 stolice na sjevernoj tribini i četiri sanitarna čvora, zbog čega će klub iz Mostara morati Čeliku da isplati potraživanja u iznosu od 6.724 KM.

S druge strane, Red Army, navijači Veleža, oštetili su 52 stolice na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje i zbog toga će Rođeni morati isplatiti Čeliku 4.763 KM.

Kako je Savez objavio u petak, oba kluba su od Disciplinske komisije FSBiH dobila rok da do 28. septembra isplate spomenuta dugovanja ili će biti suspendovani.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno