Ostali sportovi

Velemajstor Emir Dizdarević pobjednik turnira „SJEĆANJE NA ADNANA I NADIRA“, Faris Čunjalo osvojio četvrto mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velemajstor Emir Dizdarević pobjednik turnira „SJEĆANJE NA ADNANA I NADIRA“, Faris Čunjalo osvojio četvrto mjesto- U organizaciji Šahovskog kluba “Alpong“ Sarajevo, u Nedžarićima je 13.6.2021.godine održan tradicionalni šahovski turnir, “Sjećanje na Adnana i Nadira Fejzagića”, a povodom obilježavanja godišnjice smrti Adnana Arifa – Ade  i Nadira Fejzagića – Fife.

Učestvovalo je 52 šahiste među kojima je bio jedan velemajstor (GM), tri intermajstora (IM), osam FIDE majstora (FM) i dva majstorska kandidata (CM).

Pobjednik ovog turnira je velemajstor Emir Dizdarević sa osam poena, drugoplasirani je FM Rijad Burović, takođe, sa osam poena (odlučio je dodatni kriterij). Na diobi od 3.- 5. mjesta, sa po 6,5 bodova su: IM Zoran Runić, Zeničanin Faris Čunjalo  i Nihad Hodžić. Još su novčano nagrađeni i šesti Halid Strinić, te sedmi FM Ismet Burović sa po šest poena, iz nagradnog fonda od 820,00 KM za sedam prvoplasiranih, redovnih i pet specijalnih nagrada.

Odličan rezultat postigao je mladi Zeničanin Faris Čunjalo, koji se plasirao na četvrto mjesto, ostavivši iza sebe devet tituliranih šahista i dva CM-a.

Sistem takmičenja bio je Švicarski, 9 kola, zajednički turnir za šahiste i šahistkinje.

Tempo igre: 10 minuta po igraču, a važila su Pravila za ubrzani (Rapid) šah FIDE.

Direktor turnira bio je mr.Vahidin Omanović, a sudije glavni IA Mirza Miralem i NA Muharem Višnjić.

E.Imamović

Foto arhiva i šah info



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno