Ostali sportovi

Velemajstor Denis Kadrić pobjednik turnira u Travniku, Halid Bajramović treći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velemajstor Denis Kadrić pobjednik turnira u Travniku, Halid Bajramović treći – Muftijstvo travničko i Šahovski klub ”Travnik” povodom tradicionalne manifestacije 510. Dani Ajvatovice organizovao je šahovski turnir ”AJVATOVICA 2020”, koji se održao u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

Na turniru je učestvovalo 36 takmičara, među kojima je bio i jedan velemajstor (GM) i dva FIDE (FM) majstora. Iz Zenice su nastupili: Halid Bajramović, Dino Marković, Hajrudin Kustura, Ahmed Karalić, Evel Karalić, Jasmin Beširević i Adin Tatarević.

Nagradni fond bio je 600 KM i podjeljen je za osam prvoplasiranih.

Pobjednik turnira je velemajstor Denis Kadrić sa 6,5 poena i pola poena mu je jedino „otkinuo“ Zeničanin Halid Bajramović, koji je na kraju osvojio treće mjesto sa 5,5 poena. Drugo mjesto je osvojio FM Senad Kamberović sa 5,5 poena. Među nagrađenim je i mladi Zeničanin Dino Marković na šestom mjestu i koji je bio u grupi šahista sa 5,0 poena ( Rasim Zuko, Muamer Mrnđić i Muzafer Alihodžić). Na osmom mjestu je Ermin Kesten sa 4,5 poena.

Najuspješnija kadetkinja je bila Lamija Ganić, a najuspješniji kadet Mijo Kovač. Najupješniji igrač ŠK “Travnik” bio je Smail Dautović.

Igralo se sedam kola po Švicarskom sistemu (kompjutersko parovanje), turnir će se rejtingovati za FIDE rapid rejting listu. Tempo igre bio je 15 minuta po igraču za cijelu partiju.

Glavni sudija je bio Mirza Miralem IA, a direktor turnira mr. Dženan Dautović.

Prema upustvima iz raspisa turnira i epidemiološkoj situaciji, broj učesnika je bio ograničen prema veličini prostorije za igru, a svi učesnici su bili dužni nositi masku u toku boravka u sali za igru.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno