Zabava

Vedro postalo član PS BiH !

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice, na sjednici Upravnog odbora Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine, održanoj 30.11.2014. godine, zvanično je postalo članicom krovne kuće bh. planinarstva, a vijest je primljena od strane predsjednika Saveza, gospodina Zehrudina Isakovića. Ovoj velikoj prekretnici za naše Udruženje „kumovale“ su pripremni razgovori sa rukovodstvom Saveza, prikupljanje dokumentacije, a zahvaljujući prepoznavanju našeg rada, truda i zalaganja za promociju i razvoj planinarstva i sportskog turizma u Zenici, srednoj Bosni, ali i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, odluku o prihvatanju aplikacije za prijem nije bilo teško donijeti Upravnom odboru Saveza.

Prava i obaveze Udruženja i njenih članova kao novih članova Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine počinju sa 1.1.2015. godine. Shodno članu 18. Statuta Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine, članovi Saveza, a time i članovi Udruženja planinara „VEDRO“, imaju sljedeća prava i obaveze:

da biraju i budu birani u organe Saveza;
da aktivno učestvuju u ostvarivanju ciljeva Saveza;
da budu redovno i blagovremeno obavještavani o aktivnostima Saveza;
da sarađuju sa ostalim članovima Saveza;
da čuvaju i podižu ugled Saveza;
da uredno plaćaju članarinu i izvršavaju druge preuzete obaveze;
da ostvaruju druga prava i dužnosti utvrđena Statutom i opštim aktima Saveza.
Fizičko lice može postati član Udruženja, nezavisno odspola i godina starosti, u skladu sa Zakonom i Statutom Udruženja, ako popuni i potpiše pristupnicu za učlanjenje i plati članarinu za tekuću godinu. Članstvo u Udruženju je osnov za izborne funkcije, vođenje akcija i za školovanje i usavršavanje. Potpisivanjem pristupnice, svaki član izjavljuje da prihvata Statut Udruženja i da je upoznat sa svojim pravima, obavezama i dužnostima.

Članom Udruženja postaje se dobrovoljnim pristupom, prihvatanjem Pravila planinarske etike, Tirolske deklaracije i Statuta Udruženja.

Planinarski savez Bosne i Hercegovine član je međunarodnih organizacija UIAA (Međunarodna alpinistička asocijacija), IKAR/CISA (Međunarodna komisija za alpinističko spašavanje), BMU (Balkanska planinarska unija) i ERA (Evropska hodačka asocijacija).

O detaljima procesa učlanjenja i produžavanja članstva, svi zainteresovani će biti blagovremeno obaviješteni.

PR Udruženja planinara “VEDRO”
Afan Abazović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno