Rekreacija

Vedro najavljuje “Zeničke horizonte 2023.”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Dragi Vedraši, planinari, avanturisti, ljubitelji prirode, koristimo priliku da vam najavimo da i ove godine sprovodimo projekat Zenički horizonti, simbol Udruženja ˝Vedro˝ i grada Zenice.
Prva tura, koja će se organizovati već ovog vikenda je ZENIČKI HORIZONTI 2023 | ISTOK. Uskoro donosimo više informacija o istoj.
Tradicionalno, ovaj projekat je bio vremenski određen između dva najznačajnija datuma u historiji grada, Dana Zenice, 587 godina od prvog pominjanja Zenice (20. mart 1436. godine) i Dana oslobođenja Zenice, 78 godina od oslobođenja Zenice od fašističkog okupatora (12. april 1945. godine).
Nadamo se da ćemo i ove godine vidjeti poznata lica, ali da će nam se pridružiti i neka nova koja će u svoj dnevni rječnik ubaciti riječ ‘hajking’.
Prisjetimo se kako je bilo na jednoj od tura Zeničkih horizonata 2022.
Vedro!
ZENIČKI HORIZONTI
Zenički horizonti su idejni projekat UP “Vedro” Zenica, koji se realizira od 2013. godine. Zamišljeno je da se sve četiri ture prepješače za četiri vikenda od Dana Zenice 20.03. do Dana oslobođenja Zenice 12. aprila. Autobus sve učesnike odveze do određene lokacije, tačnije sela u okolini Zenice, a učesnici se pješke vrate u grad i to sa četiri strane svijeta.  Tu svoju želju za planinarenjem mogu isprobati planinari početnici i kada već prepješače sve četiri ture steknu dobru kondiciju da mogu nastaviti planinariti i na drugim mjestima. Zenički horizonti imaju dušu oni su postali bezvremenski.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno