Ostali sportovi

Vedad Karić pobjedom otvorio novu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji zenički biciklista i jedan od najboljih u BiH Vedad Karić, član biciklističkog kluba Rotacija – SPIN iz Zenice je u domaćem prvenstvu zabilježio prvi nastup i na istom je ostvario pobjedu.

Domaćin utrke koja je ujedno dala i državne prvake u svim kategorijama u disciplini “Individualni brdski hronometar” na drumu je bio biciklistički klub Zmaj od Bosne iz Tuzle i biciklistički savez BiH.

“Jako turbulentan početak godine za mene, ali evo konačno sam ušao u kolosjek i već su rezultati tu. Kada se sve sabere i oduzme, moram biti zadovoljan sa svojim nastupom jer sam ovom pobjedom osvojio naslov državnog prvaka u brdskom hronometru. Forma ide jako dobro, naravno, ima tu još mnogo mjesta za napredak ali se držim plana jer pred sobom imam nešto više od mjesec dana da još popravim svoju formu i tako budem najjači do mog cilja sezone i balkanskog prvenstva u maratonu.”

Na pitanje, koji su planovi za naredne utrke, Vedad odgovara:

“U narednih mjesec dana imam nekoliko jako dobrih utrka gdje idem na utrku kroz Albaniju (5 etapa), utrku kroz Maroko (10 etapa) i maraton u Ljubuškom koji će se bodovati za premijer ligu BiH”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno