Ostali sportovi

Vedad Karić nadmoćno odbranio titulu državnog prvaka u disciplini hronometar

U subotu je vožena biciklistička utrka Državnog prvenstva u disciplini pojedinačni hronometar na Moto pisti u Zalužanima, Banja Luka. Naš Zeničanin, Vedad karić, član biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” je stazu dugu 26 kilometara prešao za rekordnih 35:01 minuta i tako odbranio titulu Državnog prvaka u ovoj disciplini ostavivši drugog preko dvije minute u najjačoj kategoriji.

Drugi član kluba Eldin Šarić je izgubio medalju za 3. mjesto za par sekundi u kategoriji Master, a da će klub imati budućnost pokazuje rezultat Tarika koji je ušao u top 10 u najjačoj kategoriji.

“Kao što sam i obećao na početku sezone evo to sam i ispunio, to da će Zenica imati Državnog prvaka u biciklizmu nakon mnogo godina.
Naravno da sam sretan i ponosan što sam pobjedio ovu utrku. Staza utrke je bila jako zanimljiva jer je to krug gdje se voze moto utrke, ali eto uspio sam da odbranim titulu prvaka u disciplini koja mi odgovara i u kojoj nisam nikada izgubio. Moje vrijeme pokazuje da se nalazim u jako dobroj formi pred drugi dio sezone gdje će se u narednih mjesec dana voziti velik broj utrka”. rekao je aktuelni šampion Karić.
Iskreno se nadamo da će Vedad sa novoosnovanim klubom dovesti mnoge vozače u naš grad u narednom periodu u sklopu nekih biciklističkih dešavanja i da će zeničani moći uživati u biciklističkim utrkama kao što je to bilo nekada.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem