Ostali sportovi

Vedad Karić iz Zenice prvak BiH u biciklizmu “primoran” nastupati za Jedinstvo iz Tuzle

Podijeli ovu vijest:

Vedad Karić iz Zenice prvak BiH u biciklizmu “primoran” nastupati za Jedinstvo iz Tuzle – Biciklizam kao sport u BiH je na veoma niskim granama, niko nema sluha za ovaj sport i klubovi koji egzistiraju u BiH jedva sastavljaju kraj s krajem.

Svi oni koji se bave biciklizmom u našoj zemlji pretežno to rade volonterski i ljubavi prema ovome sportu. Jedan od takvih je i Zeničanin Vedad Karić, koji je jedan od primjera uspješnih sportista koji moraju otići u drugi grad koji više cijeni njegove uspjehe, nego njegova rodna Zenica.

Karić je posljednje dvije godine ostvario sjajne rezultate, odbranio je titulu osvajača Premier lige BiH 2017 s ukupno osvojenih 137, 5 bodova, a u prošloj godini osvojio je još mnogo odličja od kojih se izdvajaju:

Državno prvenstvo drumski hronometar BiH 2017
▪Državno prvenstvo drumsko-brdski hronometar BiH 2017
▪Državno drumsko brdsko prvenstvo BiH 2017
▪Državno prvenstvo xc uphill 2017
▪Viceprvak državno drumsko prvenstvo BiH 2017
▪Viceprvak uspon na Biokovo Hrvatska 2017

Karić očekuje dobre rezultate i u 2018. godini, a zanimljivo da i pored brojnih uspjeha ovaj sportista ne može aplicirati za izbor sportiste u Zenici i Tuzli. Naime, Vedad živi i trenira u Zenici, a nastupa za Jedinstvo iz Tuzle, tako da već dugi niz godina ostaje uskraćen da aplicira u Gradu Zenici, ali i ZDK kada je u pitanju izbor sportiste.

Za ovaj sport potrebno je finansiranje za opremu i putovanja što iziskuje brojne troškove, Karić bi najviše volio da nastupa za Biciklistički klub u Zenici, međutim taj klub je srozan do dna i primoran je da ide u Tuzlu.

Nadamo se da će grad Zenica u narednom periodu imati više sluha za ovaj sport, ali i za uspješne sportiste kao što je Karić Vedad, te im pomoći u usavršavanju, te odlasku na brojna takmičenja.

sportzdk.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno