Ljudi

Vedad Karić iz Zenice proglašen za najboljeg bh. biciklistu u 2021. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravni odbor Biciklističkog saveza BIH prošle je sedmice za najboljeg biciklistu u prošloj 2021. godini proglasio Zeničanina Vedada Karića, člana Biciklističkog kluba Rotacija Spin iz Zenice. Ovo priznanje svakako da nije slučajno, kada se uzmu rezultati koje je ovaj sjajni biciklista postigao u prošloj godini.

Karić je inače višestruki prvak BIH u biciklizmu, a osvajač je i međunarodnih medalja. Proteklu sezonu okončao je kajem godine osvajanjem drugog mjesta na Balkanskom drumskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu. Zeničanin je početkom avgusta osvojio medalju i na Balkanskom MTB prvenstvu i tako postao prvi biciklista u državi koji je objedinio medalje sa Balkanskog prvenstva u obje discipline.

“S obzirom na to da sam u šest disciplina bio državni prvak, tu su još dvije medalje na balkanskim prvenstvima, kako na MTB tako i na drumu. Vjerujem i nadam se da je ta nagrada koju sam dobio od Biciklističkog saveza stigla u prave ruke. Pripreme za narednu sezonu počeo sam prije dva mjeseca.Kako se vrijeme proljepšalo možemo već trenirati i vani. Mislim da ću kroz nekih 10 do 15 dana podignuti formu na visoki nivo kako bi mogao nastupiti na jako kvalitetnim utrkama koje mi slijede“ ističe Karić.

Krajem mjeseca slijedi odlazak u Hrvatsku, ali i ostale utrka koje ga očekuju u narednom periodu.

“Krajem mjeseca idem za Istru, gdje ću ostati 15-tak dana i gdje ću voziti sedam utrka. To će svakako biti dobra priprema za ono što me kasnije očekuje. Neće biti mnogo prostora za odmor jer me skoro svakog vikenda očekuju utrke po Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, ali i BiH. Sve su to kategorisane utrke, a moj cilj ove sezone je što bolji plasman na Mediteranskim igrama u Alžiru, te Evropskom prvenstvu u Minhenu”, kazao je Vedad Karić.

Tekst: D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno